Share on Google+
2007. november 26.,  hétfő
NAPI

Harisnya divat

A harisnya elengedhetetlen darab minden nõ öltözködésében. Hogyan, mikor és mibõl válasszunk magunknak? A nõk örömére harisnyából kimeríthetetlen a választék: van téli, nyári, vékony, vastag, necc és pamut, szexi és hagyományos, mintás és fekete.
Az a bizonyos harisnya
 
Nyilvánvalóan az elsõ gondolata most mindenkinek az, hogy a legjobb harisnya szeme nem szalad le. Persze egyetlen hölgy sem szeret olyan szituációba keveredni, amikor éppen fontos eseményre szalad, harisnyája pedig beakad valahová és végigfut a szem a lábán. Nos, örökké tartó harisnyák nincsenek, még a szembiztosak sem azok. Azonkívül fontos, hogy alsónemûnk mennyire képes tágulni és mennyire engedi lélegezni alatta a bõrünk. Mindenképpen a jó nedvszívó és a páraáteresztõ anyagú harisnyákat részesítsük elõnyben. MINTÁK
A minták végtelen tárházával találkozhatunk, ha harisnyáról beszélünk. Létezik csíkos, pöttyös, virágos, egyszínû, sokszínû és még ki tudja mi minden. Hordhatunk romantikus virágosat, de egyszerû feketét is, fényeset, selyemfényût, vagy akár mattot. Ha kedvünk úgy tartja, választhatunk geometrikus, vagy non-fiugratív mintájút, sõt ma már külön divat a szándékosan kilyukasztott harisnya is. Tehát harisnyaviseletünknek csak a képzeletünk szabhat határt.
 
Vannak olyan munkahelyek, ahol a hivatali megjelenés elengedhetetlen része a harisnya, akármilyen rekkenõ hõség is van. Az üzleti élet forgatagában résztvevõ hölgyek leginkább testszínû, sima harisnyát hordanak, amely a meztelen lábat fedi, de azonkívül csak kiegészítõként szolgál.
Ugyanezek a szabályok érvényesek bizonyos protokolláris megjelenésekre is, azaz magas rangú tisztségeket betöltõ hölgyek esetében.
 
Harsinya kukoricacsutkából
 
Ugyan a harisnyák elsõdleges célja az volt, hogy védje a lábszárat és a lábfejet, azonban manapság a harisnyanadrágok egyik fõ funkciójává az vált, hogy kiemeljék, formálják és nem utolsó sorban hangsúlyozzák a szép nõi lábat. Az idõ elõre haladtával tehát megjelentek a rugalmas, testhezálló nejlon anyagok is. A megnövekedett igények miatt a gyártók olcsóbb elõállításra és olcsóbb nyersanyagok felhasználására kényszerültek. Így fordulhatott elõ, hogy az évek során próbálkoztak kukoricacsutka, zapkorpa és más egyéb mezõgazdasági hulladék felhasználásával is.
 
Számok bûvöletében
 
A harisnyadobozokról jól ismert "den" szám azt mutatja meg, hogy a kilencezer méter szál tömege hány gramm. A legvékonyabb az 5 denes szál, amely egy hajszálvékony harisnyát takar. Vastagnak minõsül a 30-40 denes nadrág, bár a mai technológiákkal már ezek sem keltenek túl vastag hatást. A den-ek mindenesetre erõsen befolyásolják a harisnya nyúlási képességeit, ezért vásárláskor ezt érdemes szem elõtt tartani.
 
A mai kor harisnyája
 
Jelenleg leginkább a necc harisnya hódít. Mivel a mai kornak megfelelõen a harisnya a figyelemfelkeltõ és szexis hölgy kiegészítõjeként is funkcionál, ezért számos lehetõségeket nyújtanak. Megjelentek a szilikonos szárú combfixek és nem utolsó sorban pedig hatalmas divatjukat élik újra a csinosabbnál csinosabb harisnyatartók.
Nyugodtan válogassunk a végeláthatatlan harisnyaválaszték közül, hiszen partnerünk biztosan értékelni fogja, ha újabb és újabb tetszetõs kis lábakkal állítunk haza.
 
Egy kis történet
 
Az 1920-as évektõl kezdõdõen a nõi szoknyák egyre többet engedtek láttatni a nõi bokákból majd a lábszárakból, ezért felerõsödött a harisnyák jelentõsége. Már ebben az idõben megjelentek a selyem harisnyák, a mûselyem és a nejlon harisnyák a piacon.
A gyártóknak egyre inkább a nagy kereslet hatására érdekévé vált a gépi sorozatgyártás és igyekeztek egyre inkább minimálisra csökkenteni a kézimunkát a kivitelezésben. "MINDEN NÕT MEGILLET A SELYEMHARISNYA"
Ottawaban az 1930-as években feljelentettek egy asszonyt, mert munkanélküli létére selyemharisnyát és egyéb cicomákat viselt. A feljelentõ szerint, akinek nincs sok pénze, azt lemondásra és takarékosságra kell inteni.  Ezzel szemben a bíró felismerte a nõi lélek lényegét, hiszen ítélete szerint: "idõnként minden nõt megillet egy-egy jobb ruha és selyemharisnya, hogy úgy öltözhessen, mint a társnõi.
 
még több
még több hír
NAPIbulvár
Ma ünnepli 62. születésnapját Csongrádi Kata.
Harry herceg szerint a hadseregben eltöltött tíz év mentette meg őt a teljes elzülléstől.
86 évvel ezelőtt a mai napon adták át először az Oscar-díjakat
NAPIAktuális
A rendszerváltást hibái ellenére is alapvetően jónak nevezték az Újratervezés - Cél: a demokrácia..
Nem most van annak az ideje, hogy Japán Oroszországhoz közeledjen
Az államháztartási és a stabilitási törvényen túl számos jogszabályt változtat meg a..
NAPIsport
Babos az első fordulóban búcsúzott
A legerősebb összeállításában vesz részt a magyar vívóválogatott a június 5. és 11. között..
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu