Share on Google+
2007. október 31.,  szerda
NAPI

A kimondott szó ereje

Kommunikációnk alapja a beszéd. Kifejezzük vele örömünket, bánatunkat, szeretetünket vagy éppen haragunkat. Hatunk vele másokra és mások is hatnak vele ránk. Arról viszont keveset tudunk, hogy a kimondott szavak, hogyan befolyásolják életünket.
Szavainkat tudatosan alakíthatjuk. Próbáljuk teljesen elhagyni vagy minimálisra csökkenteni negatív mondatainkat, gondolatainkat. Ha már ébredés után arra gondolunk, már megint dolgozni kell menni és semmi kedvünk, akkor ez az egész napunkra rányomhatja bélyegét. Viszont, ha úgy ébredünk ma ismét valami izgalmas történhet életünkben, akkor az úgy is lesz.
 
Pár sorban összefoglaljuk mik azok amiket nem ártana újrafogalmazzatok magatokban.
- Csúnya vagyok, kövér vagyok, senkinek nem tetszem. Ezeket cseréljük inkább a következõkre: úgy vagyok szép, ahogy vagyok, ami nem tetszik azon, pedig változtatni tudok és fogok.
- Engem nem szeret senki! - Ezzel a kijelentéssel valójában magunkra gondolunk. Nem mások nem szeretnek, csupán mi nem szeretjük magunkat, de túlságosan vakok vagyunk ahhoz, hogy ezt észre vegyük. Rengeteg ember van, aki szeret minket és fontosnak tart, vegyük ezt észre!
- Butának érzem magam , nekem semmi nem sikerül, semmit nem csinálok jól! - Ezeket a negatív jelzõket minél elõbb töröljük ki életünkbõl és gondolatainkból! Helyettük gondolkozzunk pozitívan!
 
Ha észre vesszük, hogy olyan szavakat használunk, amik gátolnak, mintsem segítenének, kezdjük mellõzni õket. Ilyen például:
- a kell szó: semmit sem kell tennünk, mindent szabad akaratunkból teszünk, és mindent valamiért teszünk, valami olyanért, ami nekünk jó. Például: Fel kell kelnem! Ezt cseréljük arra, hogy felkelek, mert ma még sok szép dolog vár rám! Meg kell fõznöm! Fõzök, mert szeretek fõzni, és jó érzéssel tölt el, ha a családom az én fõztömet eszi!
- ne hogy elfelejtsem: ha ezzel a kifejezéssel élünk, biztos lehetünk benne, hogy elfelejtjük azt, amit meg akartunk jegyezni. Ezért cseréljük inkább jusson eszembe szófordulatra.
 
 
Reméljük cikkünk segít pozitívabban és magabiztosabban látni magadat és életedet. Ezzel nem csak saját magadon segítesz, de szeretteid is értékelni fogják a változást! Abban a pillanatban, hogy elkezdesz magadban bízni, magabiztosabb leszel és ezt mások is érzékelni fogják. Sokkal könnyebben eléred céljaidat, legyen szó munkáról, magánéletrõl vagy az élet bármely területérõl.  Azt gondoljuk nehéz magabiztosnak lenni 10kg fölösleggel vagy ferde orral?! Pedig ezeknek a külsõhöz semmi köze. Csupán csak magunkat kell elfogadni olyanak amilyen, vagy ha nem tetszik az amilyen képet mutatunk, akkor habozás nélkül el kell kezdeni változtatni ezen. Mindent lehet csak akarni kell!
 
 
Lil’D
A kimondott szavak hatalommal bírnak. Szavaink gondolatainkon alapulnak, gondolataink pedig általában negatívak. Ezek sok esetben berögzült szokások, de tudatosan képesek vagyunk változtatni ezen.  „Ha alábecsüljük magunkat, az élet sem fog sokat jelenteni számunkra. Ellenben, ha szeretjük és becsüljük magunkat, az élet csodálatos, örömteli ajándékká válhat.”
 
Hinnünk kell magunkban és képességeinkben, és ezt szavaink átformálásával tehetjük meg, mert ez befolyásolja gondolatainkat. Ha mindig csak azt mondogatjuk, nem vagyok képes rá – például: nem tudok lefogyni- akkor nem is leszek rá képes, és soha nem fog sikerülni. Azonban, ha elhisszük magunkról és szavakkal megerõsítjük, hogy igenis meg tudjuk csinálni, akkor belsõ erõnk segítségével képesek leszünk bármit elérni. Túl nagy a cél? Sebaj, nagyobb a kihívás: „Célozd meg a holdat és legrosszabb esetben is a csillagok közt landolsz.”
 
még több
még több hír
NAPIbulvár
Katica hegedülni és énekelni is fog az előadáson
Sztárvendégek vallottak a VIVA Meztelen igazság című műsorában
A 40. EFOTT minden eddiginél nagyobb bulinak ígérkezik!
NAPIAktuális
A légitársaság június 19-én kezdi meg az új útvonal üzemeltetését Gdanskból
Az Akadémia a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére jött létre 1992-ben.
Több mint négyezer nyertes között oszlik meg.
NAPIsport
Őket kiáltották ki bűnbaknak a Videoton elleni, múlt vasárnapi 7-0-s vereséget követően.
Az idén először kétnapos rendezvényt egy 3x2 km-es váltó vezette be
Új kuratóriumi elnököt választottak.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu