Share on Google+
2007. október 30.,  kedd
NAPI

Szembesülés az életünkkel

Általában, amikor leginkább úgy érezzük, minden rendben van velünk, körülöttünk, bennünk, akkor, mint derült égbõl a villámcsapás valami figyelmeztet minket: érkezik egy jel, amibõl ráébredünk, tulajdonképpen nem is olyan szép és jó az életünk, mint azt hittük sokáig.
Talán éppen egy nagyon vidám hangulatban eltöltött, bohókás este-éjszaka után tudatosul bennünk, hogy hiányzik valami a mindennapjainkból. Az a fajta izgalom, kaland, mely természetes volt még néhány évvel ezelõtt. A rutintól, a megszokottól eltérõ dolog, talán valami õrültség, felelõtlenség, egy kis pezsgés, felpörgés. Hogy aztán visszatérhessünk ahhoz az élethez, amit kialakítottunk magunkban, ahhoz a fajta viselkedéshez, amit elvárunk önmagunktól. Nem lehet és nem is szabad visszapörgetni az idõ kerekét, hogy átélhessük azt, ami tizenöt-húszévesen olyan természetes volt, hiszen azóta nagyon sokat változtunk, és valószínûleg már nem is lennénk boldogok, ha csak a mának élnénk. Mégis vágyunk valami megmagyarázhatatlan, kimondhatatlan dolog után, amirõl mi sem tudjuk, hogy mi az tulajdonképpen. De nyitottabban kell járjunk a világban, hogy észrevehessünk olyan lehetõségeket, melyek mellett elsiklottunk. Fontos, hogy szeressünk élni, lássuk értelmét a mindennapjainknak, találjuk meg az apró örömöket, és idõnként ne akarjunk anynyira megfelelni másoknak. Legyen célunk, elképzelésünk, gondoljunk meg mindent, ami lényeges, de alkalmanként hagyjuk, hogy magukkal sodorjanak az események, mert akkor kevésbé leszünk elégedetlenek önmagunkkal, az életünkkel.
 
 
 
 
 
Kiss D.
Lehet, hogy nem történik semmi negatív dolog, mégis elkezdünk valami megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan után vágyakozni. Ettõl pedig összekuszálódik minden az életünkben, és már nem is tudjuk, mit tegyünk, hogyan rendezzük a sorokat.
 
 
még több
még több hír
NAPIbulvár
Ma ünnepli 62. születésnapját Csongrádi Kata.
Harry herceg szerint a hadseregben eltöltött tíz év mentette meg őt a teljes elzülléstől.
86 évvel ezelőtt a mai napon adták át először az Oscar-díjakat
NAPIAktuális
A rendszerváltást hibái ellenére is alapvetően jónak nevezték az Újratervezés - Cél: a demokrácia..
Nem most van annak az ideje, hogy Japán Oroszországhoz közeledjen
Az államháztartási és a stabilitási törvényen túl számos jogszabályt változtat meg a..
NAPIsport
Babos az első fordulóban búcsúzott
A legerősebb összeállításában vesz részt a magyar vívóválogatott a június 5. és 11. között..
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu