2007. június 1.,  péntek
NAPI

Stumpf István: Gyurcsány felélte politikai erõforrásait

Gyurcsány Ferenc kormányfõ és az MSZP nem tudta megtartani az országgyûlési választások során megszerzett politikai tõkét - olvasható a Századvég Alapítvány értékelésében, amely a második Gyurcsány-kormány elsõ évét összegzi kutatások, tanulmányok, szakértõi anyagok alapján. Stumpf István, az Õszöd árnyékában címû könyv egyik szerzõje azt mondta: a miniszterelnök az elmúlt egy évben felélte politikai erõforrásait, megcsappant a nélkülözhetetlenségébe vetett hit itthon és külföldön is.

Az embereket mellbe vágta, hogy a kormányfõ maga vallotta be, hogy a választások idején hazudott - mondta az InfoRádiónak az Õszöd árnyékában címû könyv egyik szerzõje.

Stumpf István hozzátette: Gyurcsány Ferenc ezt bevallottan azért tette, mert meg akarta tartani a hatalmat, hogy bevezethesse a reformokat, amelyeknek ma a hétköznapjait éljük.

A Századvég Alapítvány elnöke szerint morális karantén jött létre, amely szinte lehetetlenné tette a politikai elit kommunikációját.

Emellett súlyos társadalmi, belsõ feszültségeket is eredményezett, valamint erodálta Gyurcsány Ferenc hitelét, amely arra alapult, hogy õ az egyedüli, aki képes megvalósítani a reformokat - hangsúlyozta Stumpf István.A politológus kiemelte: a reformok felemásak, sok improvizációra van példa, és nem voltak kidolgozva azok a tervek, amelyeket a miniszterelnök a választás másnapján bemutatott.

A koalíciós partner a szocialista párton belüli ellenállás miatt is felemásan tudta az egészségügyi reformot megvalósítani, aminek elsõsorban negatívumait tapasztaljuk - mondta Stumpf István. Hozzátette: nincs olyan intézkedés, amely mögött széles társadalmi konszenzus lenne.

Egyedül Gyurcsány Ferenc okolható a morális válságért, mert õ mondta el az õszödi beszédben, hogy vért izzadva tartották fenn a kormányzás látszatát és trükköket kellett alkalmazni - hangsúlyozta a Századvég Alapítvány elnöke.

Azt tették, amire nem kaptak felhatalmazást, és ez ellenállást váltott ki a társadalomban - tette hozzá Stumpf István.

Forrás: inforadio.hu

még több
még több hír
NAPIbulvár
Őszintén vallott Kiss Orsinak a népszerű rapper
Időközi sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Bor Maraton Budapesten.
Gerber Pál Bennem már rengeteg világ dőlt össze című kiállításával indítja programját a..
NAPIAktuális
Átadták az ország vezető sörgyárának, a Dreher Sörgyáraknak két új, összesen 4400 négyzetméter..
Kriza Ákos polgármester meglehetősen arrogánsan reagált és kikapcsolta Pakusza mikrofonját
a halálozások számának növekedése összefüggésben állhat az influenzajárvánnyal
NAPIsport
21. századi modern kiállítás a vitorlássportról és a Balatonról
Ifjabb Tóth János szerint a legfontosabb, hogy végigmenjenek Egerben.
A Miskolci Rendőrkapitányság csapata nyerte a színvonalas megmérettetést.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu