2007. június 1.,  péntek
NAPI
Stumpf István: Gyurcsány
felélte politikai erõforrásait
Gyurcsány Ferenc kormányfõ és az MSZP nem tudta megtartani az országgyûlési választások során megszerzett politikai tõkét - olvasható a Századvég Alapítvány értékelésében, amely a második Gyurcsány-kormány elsõ évét összegzi kutatások, tanulmányok, szakértõi anyagok alapján. Stumpf István, az Õszöd árnyékában címû könyv egyik szerzõje azt mondta: a miniszterelnök az elmúlt egy évben felélte politikai erõforrásait, megcsappant a nélkülözhetetlenségébe vetett hit itthon és külföldön is.

Az embereket mellbe vágta, hogy a kormányfõ maga vallotta be, hogy a választások idején hazudott - mondta az InfoRádiónak az Õszöd árnyékában címû könyv egyik szerzõje.

Stumpf István hozzátette: Gyurcsány Ferenc ezt bevallottan azért tette, mert meg akarta tartani a hatalmat, hogy bevezethesse a reformokat, amelyeknek ma a hétköznapjait éljük.

A Századvég Alapítvány elnöke szerint morális karantén jött létre, amely szinte lehetetlenné tette a politikai elit kommunikációját.

Emellett súlyos társadalmi, belsõ feszültségeket is eredményezett, valamint erodálta Gyurcsány Ferenc hitelét, amely arra alapult, hogy õ az egyedüli, aki képes megvalósítani a reformokat - hangsúlyozta Stumpf István.A politológus kiemelte: a reformok felemásak, sok improvizációra van példa, és nem voltak kidolgozva azok a tervek, amelyeket a miniszterelnök a választás másnapján bemutatott.

A koalíciós partner a szocialista párton belüli ellenállás miatt is felemásan tudta az egészségügyi reformot megvalósítani, aminek elsõsorban negatívumait tapasztaljuk - mondta Stumpf István. Hozzátette: nincs olyan intézkedés, amely mögött széles társadalmi konszenzus lenne.

Egyedül Gyurcsány Ferenc okolható a morális válságért, mert õ mondta el az õszödi beszédben, hogy vért izzadva tartották fenn a kormányzás látszatát és trükköket kellett alkalmazni - hangsúlyozta a Századvég Alapítvány elnöke.

Azt tették, amire nem kaptak felhatalmazást, és ez ellenállást váltott ki a társadalomban - tette hozzá Stumpf István.

Forrás: inforadio.hu

még több
még több hír
NAPIbulvár
Magatehetetlenül lógott a kötélen a győri színész
Akárhogy is nézzük, tényleg belátni az egykori modell lábai közé.
Utolsóként költözött be, első helyezett lett a ValóVilág 7-ben Robin
NAPIAktuális
Az erről szóló tárgyalások megrekedtek
Az elmúlt években jelentősen javult Magyarország megítélése a szlovákok körében
Az Iránnal a nukleáris programjáról kötendő megállapodás létében fenyegetheti Izraelt
NAPIsport
Kun Anna aranyérmes párbajtőrben
A magazin honlapján olvasható rangsorban az 1741. helyet foglalja el
A zárónapon is remekeltek a magyarok a X. CMAS Uszonyosúszó Világkupán.
kapcsolódó
24 óra
BLOGZÓNA
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu