Share on Google+
2007. június 6.,  szerda
NAPI

Újabb jogsértések derülhetnek ki a rendõrségnél

Újabb rendõri jogsértések derülhetnek ki az országos rendõrfõkapitány szerint, aki vizsgálatokat rendelt el az ilyen ügyekkel kapcsolatban.

„Lehetnek újabb ügyek, ez nem prejudikáció, hanem tény”, hiszen azt rendeltem el, hogy történjen egy alapos vizsgálat – jelentette ki a fõkapitány. A cél az, hogy gyorsan kiderüljön, kik azok, akik bizonyítható módon visszaéltek hatalmukkal, jogsértéseket követtek el. A fõkapitány megjegyezte: vizsgálni kell az okokat, mi vezethetett az utóbbi idõben nyilvánosságra került rendõri jogsértésekhez.„Attól tartok, hogy aki korrupcióra adja a fejét, az akkor is korrupt, ha kétszer ennyi a fizetése” – mondta. Hozzátette: ha magasabb jövedelmet tudnának kínálni a jelentkezõknek a felvételnél, akkor több jelentkezõbõl tudnának választani. „Ez a mai rendõri fizetés tényleg méltatlanul alacsony, de figyelembe kell venni az ország tûrõképességét és lehetõségeit” – fogalmazott.

Most olyan embereket várunk, akik ezt tudják, és figyelembe veszik azt, hogy nekik sokkal szigorúbbak az életviteli szabályaik, sokkal szigorúbban ítélik meg, ha õk valamit elkövetnek. „Ide most kell a hivatástudat, jó sokáig kell még a hivatástudat" – mondta, hozzátéve: 15-20 év múlva már lehetõség lesz arra, hogy a rendõrök „piaci” béreket kaphassanak.

Forrás: FN.hu

még több
még több hír
NAPIbulvár
A színésznő ma ünnepli 33. születésnapját.
Az Ökomenikus Szervezet segítő kezet nyújt.
Az első idei szabadtéri koncert!
NAPIAktuális
Honnan is ered ez az ünnep?
A közbeszerzést a regionális vízművek írták ki
Hétfőtől indul az érettségi időszak!
NAPIsport
Egy magyar ezüst a szombati döntőkben
Egyenlített a Sopron és a Szombathely a negyeddöntőben
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu