2008. február 28.,  csütörtök
NAPI
Húszmilliós per indult
az állam ellen
Húszmilliós kártérítési pert indított a 2006 õszi fõvárosi zavargások utáni rendõri intézkedések miatt a magyar állam ellen két fiatalember; a Fõvárosi Bíróság szerdai nyilvános tárgyalásán az igazságügyi minisztérium jogi képviselõje megtiltotta perbeli nyilatkozatainak közlését az újságírók számára.
A két fiatalember ellen súlyos, erõszakos bûncselekmények miatt indult büntetõeljárás, amit idõközben megszûntettek. Ez után indították meg a polgári pert a magyar állam ellen, melyben fejenként 9-9 millió forintos nem vagyoni kártérítést és több százezer forintos vagyoni kártérítést követelnek a jogtalanul elszenvedett sérelmek miatt. A kereset szerint egyikük elvesztette külföldi munkahelyét és nem tudott beiratkozni az egyetemre, másikuk pedig külföldi ösztöndíjától esett el.
 
Szerdai személyes meghallgatásánál az elsõrendû felperes a bíróság elõtt elmondta: családjuk jó hírnevén is súlyos csorba esett, hiszen környezetük úgy véli, Magyarország jogállam, ahol az embereket nem börtönzik be oktalanul, azaz õk ketten is bizonyára súlyos bûncselekményeket követtek el. Az elsõrendû felperes a magas összegû nem vagyoni kártérítési igény kapcsán megjegyezte: ezt talán alkalmas lehet arra, hogy a magyar állam a jövõben tartózkodjon a hasonló jogsértésektõl.
 
A tárgyaláson a magyar állam nevében eljáró igazságügyi minisztérium képviselõje az alperes érdekének megóvása miatt nem járult hozzá perbeli nyilatkozatainak az újságírók általi rögzítéséhez és közzétételéhez. A bírói ismertetésbõl tudható, hogy az állam nem ismeri el felelõsségét az ügyben, s a kereset elutasítását kéri.
 
A következõ tárgyaláson július 9-én folytatódik a bizonyítás a magyar állam ellen a 2006 õszi zavargásokkal kapcsolatban indított 20 milliós kártérítési perben.
 
 
Forrás: MTI
A két fiatalembert, akik testvérek, 2006 szeptember 21-rõl, 22-re virradó éjjel fogták el a rohamrendõrök a Belvárosban. A fiúkat elmondásuk szerint súlyosan bántalmazták, ütötték, rúgták, gumibotozták, elektromos sokkolóval földre kényszerítették a rendõrök. Majd mindkettõjüket házi õrizetbe vették, utóbb a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, amit decemberben szûntettek meg.
 
még több
még több hír
NAPIbulvár
Meztelen felsőtestek csatája az MTV Movie Awardson
Magatehetetlenül lógott a kötélen a győri színész
Akárhogy is nézzük, tényleg belátni az egykori modell lábai közé.
NAPIAktuális
Felmérés a munkahelyi párkapcsolatokról
A barcelonai MWC (Mobile World Congress) konferencián a Honor is bemutatott egy új modellt.
Március 9-én újra látható a Tünet Együttes Közhely-élet-disco című előadása a Trafó..
NAPIsport
Kun Anna aranyérmes párbajtőrben
A magazin honlapján olvasható rangsorban az 1741. helyet foglalja el
A zárónapon is remekeltek a magyarok a X. CMAS Uszonyosúszó Világkupán.
kapcsolódó
24 óra
BLOGZÓNA
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu