Share on Google+
2007. december 6.,  csütörtök
NAPI

Oszlassák fel az Alkotmánybíróságot!

Az Alkotmánybíróság és az Országgyûlés feloszlatását kezdeményezi a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) - jelentette ki Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke szerdán a fõvárosi Olimpiai parkban tartott demonstráción.
Kijelentette azt is, hogy az MSZP és az Országgyûlés mellett az Alkotmánybíróság is beállt abba a sorba, amely megakadályozza a nemzet egységesítését, mivel meggátolta ismételt szavazási kezdeményezésüket. Patrubány Miklós azt állította: három évvel ezelõtt az általuk megvizsgált több mint ezer szavazókörben kicserélték az igen szavazatok számát, így mintegy 600 ezer voksot tettek át az elutasító oldalra.
A demonstrációt azért tartották az Olimpiai parkban, a Képviselõi Irodaház mellett, mert a rendõrség az eredetileg tervezett helyszínt, a Parlament melletti Károlyi Mihály szobránál lévõ területet kordonokkal zárta körbe. A demonstráción mintegy kétszáz ember vett részt, amelynek végén egy részük rendõri biztosítás mellett vonult Gyurcsány Ferenc miniszterelnök budai, Szemlõhegy utcai háza elé, hogy lemondását követelje.
 
A három évvel ezelõtt december 5-én a magyar állampolgárság visszaadásáért rendezett népszavazás évfordulóján tartott demonstráción Patrubány Miklós azt mondta: az Alkotmánybíróság törvénytelenül mûködik, mivel ügyrendjét nem fogadta el, székhelyének a törvény szerint Esztergomban kellene lennie, miközben a testület Budapesten mûködik.
 
 
még több
még több hír
NAPIbulvár
Ma ünnepli 62. születésnapját Csongrádi Kata.
Harry herceg szerint a hadseregben eltöltött tíz év mentette meg őt a teljes elzülléstől.
86 évvel ezelőtt a mai napon adták át először az Oscar-díjakat
NAPIAktuális
A rendszerváltást hibái ellenére is alapvetően jónak nevezték az Újratervezés - Cél: a demokrácia..
Nem most van annak az ideje, hogy Japán Oroszországhoz közeledjen
Az államháztartási és a stabilitási törvényen túl számos jogszabályt változtat meg a..
NAPIsport
Babos az első fordulóban búcsúzott
A legerősebb összeállításában vesz részt a magyar vívóválogatott a június 5. és 11. között..
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu