Share on Google+
2012. július 16.,  hétfő
NAPITop-Fitinfo

Mi is az a Kangoo Jump?

Amennyiben irtózunk a monoton mozgásformáktól, az egyhangú edzésektõl, ideje, hogy kipróbáljunk valami egészen újat!

Mi a kangoo jumps?

A mozgásfajta alapja egy speciális cipõ, amely elsõ ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít, ám a kerekek helyén erõs, rugós pántok feszülnek – ezeken rugózva közlekedhetsz, aerobicozhatsz, futhatsz, vagy csak egyszerûen ugrálhatsz. Mozgás közben erõsödnek a lábaid és a felsõtested, anélkül, hogy nagyobb terhelésnek tennéd ki az ízületeidet. A cipõt ugyanis eredetileg futóknak fejlesztették ki azért, hogy csökkentsék a test terhelését, és ezzel elkerüljék a lehetséges térd-, boka- és gerincsérüléseket.
Milyen elõnyei vannak?
•    A kangoo jumppal végzett aerobic- vagy táncgyakorlatok jóval hatásosabbak, mintha sima cipõben mozognál – a felmérések szerint körülbelül 25 százalékkal több kalóriát égethetsz el ezzel a mozgásformával.
•    A kangoo jumps olyan izmokat  is megdolgoztat, amelyeket hagyományos edzésformákkal egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet edzeni.
•    Rendszeres használatával látványos változás érhetõ el a  popsi, csípõ, comb és vádli izmainál!
•    Az ugrálás nagyon szórakoztató és teljesen kikapcsolja az embert – így gyakrabban és szívesebben mész majd gyakorolni!
•    Javítja az állóképességet és jó hatással van az egészségi állapotodra is: erõsíti a szívet és a tüdõt, serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét.
•    Fokozza a szervezet oxigénfelhasználását is – így ha dohányzol, érdemes minél hamarabb elkezdened!
•    A felszabadult ugrándozásnak lélekgyógyító hatása  van, ezért azoknak is ajánlott, akik hajlamosak szorongásra és stresszes életet élnek.
•    Hatékonyan növeli az állóképességet (12-18%-kal magasabb O2 felhasználás), javítja a keringést, növeli a csont és izomsûrûséget (a csontritkulás ellen hat). Erõsíti a gerincet, megfelelõ testtartást eredményezve megszünteti a hátfájdalmat, növeli a motivációt, koordinációt, egyensúlyérzéket és egyben segít leküzdeni a stresszt.

Ki használhatja?
Az eddigi megfigyelések és eredmények alapján a Kangoo-t 6 éves kortól akár 90 éves korig lehet használni kortól,  nemtõl függetlenül.  Kangoo-val minden korosztály a számára legmegfelelõbb mozgást végezheti a céljai eléréséhez, és segíti azokat akik nem tudják, vagy nem akarják élvezni a mozgás örömét.
A speciális cipõ nagy elõnye, hogy azok is használhatják, akik  nagy túlsúllyal küzdenek és mozgásszervi bántalmakban szenvednek -  a rugók ugyanis elnyelik a terhelés 80 százalékát, amely normál esetben az ízületeidet nyomná! A kangoo jumpsot a felnõttek mellett a 6 évesnél idõsebb gyerekek is használhatják – így akár az egész családoddal együtt mozoghatsz!  A legfiatalabb korosztály a 6-8  évesek, akik már a Junior Kangoo foglalkozásokon vesznek részt. A 6-8 éves gyermekek már ügyesen kombinálják az addig megtanult alap mozgásformákat, és a rendszeres gyakorlás során ez a képességük egyre jobban fejlõdik. Emellett az állóképesség, a mozgásvezérlés-, és szabályozás, ezen belül pedig az egyensúlyozás fejlõdése is kifejezett, tehát az alapok már megteremtõdtek
A felnõtt korúakról (18 éves kortól számítva) már elmondható, hogy képesek maguk érdekeit nézve, motivációt keresni a sportolás elérhetõségére.  A Kangoo, az aerobik és a többi táncos sporttal együtt, nemcsak jó kondíciót, szép vonalakat ad, hanem az ugrálás örömével olyan óriási élménnyel gazdagítja a szürke mindennapjainkat, az egészség védelem mellet, mely egyedülálló mozgáskultúrává nõheti ki magát. Ezek az eredmények nem állnak meg, csak az idõsebb korban a mozgások intenzitása, kiterjedése, és idõtartama csökken.

Még mindig keresed a számodra legideálisabb mozgásformát, amellyel egyszerre fogyhatsz és izmosodhatsz? Próbáld ki a kangoo jumpsot, amely az egyik legszórakoztatóbb sporteszköz, és amely segít megszabadítani a rád rakódott kilóktól is! A „Kangoo Jump”, napjaink egyik legszórakoztatóbb sporteszköze, és a vicces edzés hihetetlen hatékonyan segít megszabadítani a ránk rakódott kilóktól is! Ha érzünk magunkban akár egy minimális bevállalási ingert, valami új iránt, ne késlekedjük, próbáljuk ki ezt az aerobic formát, és tegyük az eddig kényszeredzéseket olyan programmá, amelyet minden héten várunk! A kangoo egy aerobik típus, ami csupán néhány éve hódít igazán Európában! Rengeteg vendeg euforikus allapotba kerul a kangoo jumps orak ideje alatt! Szeretnéd kipróbálni, milyen lehet elszakadni a földtõl, és felszabadultan ugrálni? A kangoo jumpsal megtapasztalhatod ezt az érzést, miközben fogyhatsz és izmosodhatsz is! Ha egyszer belekóstolsz a több ezer embert elvarázsoló mozgásformába, soha többé nem akarsz majd otthon tévézni edzés helyett!

A Kangoo Jumps, mint súlycsökkentõ eszköz

Alapban egy kangoo aerobik óra, nagyjából megegyezik a hagyományos aerobik órák menetével. Bemelegítéssel kezdõdik, majd nagyjából 20 perces aerob rész következik, ennek lényege, hogy magas pulzustartományban végezzük a feladatokat. Ebben a részben harcolunk a zsírok ellen, ilyenkor indul be a zsírégetés. Az óra második felében következik az erõsítés, majd az elmaradhatatlan nyújtás, amit bizony a kímélõ csizmában is el kell végezni. A  kangoo, semmilyen bonyolult koreográfiára nem épít, így bárki bátran neki vághat, nem kell tartani a kudarctól.   A kangoo aerobik felesleges terhelés nélkül formálja testünket, és szinte elkerülhetetlen, hogy a vicces ugra-bugra kozben, ne mosolyogjunk egy órán át. Irány hát az ugra-bugra!
Meggyõzõdés és a gyakorlati és szakmai tapasztalatok alátámasztották, hogy a Kangoo cipõnél hatékonyabb, kiméletesebb és fõként élvezetesebb sporteszköz nem található jelenleg a világon.

Forrás: pluszportal.hu
még több Top-Fitinfo
Neked is megfordult már a fejedben, vajon mit csinálnak másképp azok, akik mindig tele vannak..
Kevés jobb választás van egy laktató, szénhidráttól mentes reggelihez, ami kellő energiával is..
Volt, aki a túlsúlya felét leadta!
És nem csak a szívinfarktus, hanem a magas vérnyomással összefüggésbe hozható probléma is – derül..
Nehéz elképzelni olyan háztartási terméket, amit több célra lehetne felhasználni, mint a..
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!