Share on Google+
2015. augusztus 15.,  szombat
NAPISzépségápolás

Hajvilágosítás természetesen

Sokan nem vagyunk megelégedve hajszínünkkel: valaki sötétbarnából világos barnát szeretne, van, aki sötét vörösbõl világos vöröset, de olyan is, aki világos barnából sötét szõkét vagy sötét szõkébõl világos szõkét szeretne. A legkönnyebb megoldás, ha fogjuk magunkat és bejelentkezünk a fodrászunkhoz, õ majd gyorsan lerendezi jobb esetben olyanra, amilyenre szeretnénk. Csakhogy a festés nem csak drága, de erõsen hajroncsoló, amit nem biztosan fog tudni kiheverni hajunk. Néhány apró otthoni praktikával jó néhány tónust javíthatunk hajszínünkön.
A világosítás következõ nagymestere a rebarbara. Ki hinné, hogy egy fûszernövény alkalmas világosításra, pedig az. Kemény szárát meg kell fõzni egészen addig, míg szinte rostjaira nem esik szét, majd leszûrni és még langyosan átöblíteni vele a hajat. Érdemes utána szintén langyos vízzel átsimítani, mert maradhatnak a hajban növénydarabkák, amelyet a szûrõ nem fogott fel. Természetesen nem fog azonnali hatást eredményezni, de hasonlóan a kamillához kitartó alkalmazása meghozza várt eredményt. A világosítás következõ képviselõje a fürj tojása. Bár nem mindenki találja gusztusosnak a következõ módszert, mégis hatásos, ugyan nem olcsó megoldás: a megvásárolt fürjtojásokat megtörve egészben kell felkenni a hajra. A haj vastagságától függõen kis tincsekre bontva kell bekenni a hajat egészen a hajtõtõl indulva. Majd 40-50 perc után lemosni és esetleg hajbalzsammal bekenni, majd leöblíteni ahányszor kell. Ez a nem mindennapi módszer nem csak világosítja, de erõt, tartást és fényt is ad a hajnak. 
A túl sok hajfestés annyira szétroncsolhatja a hajat, hogy egy bizonyos fokig lenõ, de már sose fog vállnál hosszabbra megnõni ráadásnak még elveszti puhaságát és fényességét is. Természetes módon is világosíthatunk hajunkon úgy, hogy erõsebb és fényesebb is lesz. Az elsõ nagyon jó növény a citrom. A citromot csak vízzel keverve használjuk, ugyanis erõsen savas! Kétféleképpen juttathatjuk hajunkra úgy, hogy a fejbõrt minimálisan érje csak. Az elsõ fajta, amikor megmossuk vele majd leöblítjük, a második, és talán a praktikusabb, ha a citromos oldatot rápermetezzük valamilyen kis permetezõ kütyü segítségével. Az egyetlen gond a citrommal, hogy száraz hajra nem ajánlott mert még inkább kiszárítja és irritációt okozhat a fejbõrön. A szõkítés és szárítás egy kíméletesebb képviselõje a kamilla. A kamilla nem csak fájdalomcsillapítás terén tehetséges, de kítûnõ szõkítõ. A gyógynövényt tehát érdemes langyosan felhasználni: túl forrón nem jó, de hidegen se, mert elveszti erejét. Igaz nem olyan intenzív, mint a citrom, de kitartó munkával észrevehetõ eredményt varázsol kíméletesen.
Meglepõ módon hátra van még a méz illetve a sáfrány és a kurkuma kombinációja. A méz nem csak világosít, de természetes fénnyel látja el a hajat. A mézet el kell keverni bõ vízzel, majd hagyjuk állni körülbelül fél órát. Ezután öblítsük le. Valószínüleg többször le kell öblíteni mire a ragacsosság eltûnik, akár csak a fürjtojásnál. A kurkuma és zsája olyan fûszernövények, amelyek szinte minden háztartásban fellelhetõek, tehát azok is a legolcsóbb kategóriába sorolhatók. Hajunk olyan vitaminkombinációt kap, hogy nem csak világosabb, de fényesebb is lesz tõle. A porrá õrölt fûszerkeveréket kevés vízzel fel kell higítani, hogy megõrizze vitaminfürjgazdagságát, majd bele kell maszírozni a hajba. Ezután egy nagyon finom, langyos öblítéssel le lehet zárni a kúrát. Ezt a metódust még a germán nõk alkalmazták az ókorban, hogy még a római nõk is megirígyelték. Ezek a tippek természetesen nem helyettesítik a hajmosást: minden módszer öblítésnek felel meg, de bármikor alkalmazhatjuk õket. Hajmosás után vagy két hajmosás között. Az a lényeg, hogy türelmesnek kell lennünk és várni, hogy a természet  meghozza eredményét fáradozásainknak.
Forrás: Petra
még több Szépségápolás
Kellemetlen, zavaró, könnyen összetéveszthető a korpával. A fejbőrön jelentkező pikkelysömör..
Összeturmixolta a hagymát, EZT adta hozzá, majd az arcára kente. Néhány nap múlva alig hitt a..
Legyünk őszinték, uraim. Biztosan vannak önök között is olyanok, akik már kipróbálták a..
Szeretnéd, ha minél gyorsabban nőne a hajad? Íme, néhány egyszerű, vegyszermentes jó tanács!
Viseltek-e ruhát fürdőzés közben a rómaiak? Vajon ismertéke-e már a szaunát? Közösen is..
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!