Share on Google+
2014. május 20.,  kedd
NAPISzépségápolás

Érvek a gyantázás mellett és ellen

A mai nõk számára a szõrtelenítés már a személyes higiénia szerves részévé vált. A legtöbben jobban kedvelik a hosszabb távú megoldásokat, ezért válik egyre népszerûbbé a gyantázás.

…és hátrányai

Annak ellenére, hogy a gyantázás egy kényelmes módja a szõrtelenítésnek, mint minden jó dolognak, ennek is vannak hátrányai. Elõször is, a gyantázás erõs próbatétele a fájdalomtûrõ képességnek. Attól függõen, hogy melyik testrészen végzed a szõrtelenítést, a gyantázás igen nagy fájdalmakkal járhat. Nagyobb területek esetén (lábszár és comb) a mûvelet igazán hosszú és fájdalmas lehet.

Amennyiben nem megfelelõen történik a bõr elõkészítése, a gyantázásnak lehetnek bizonyos kellemetlen mellékhatásai: esetenként elõfordulhat szõrbenövés, vagy az érzékenyebb bõrûeknél allergiás reakciót is okozhat.

Hogy elkerüljük ezeket a nem kívánt következményeket, gyantázás elõtt érdemes a szõrteleníteni kívánt területet bõrradírral átdörzsölni. Az allergiára hajlamosabbak elõször próbálják ki a gyantát egy kis részen.

Összegezve tehát, a gyanta mellett szól, hogy megkíméled magad a mindennapos szõrtelenítéstõl és eredménye nagyon tartós. A jól ismert mondás, miszerint a szépségért szenvedni kell, itt is érvényes, hiszen elõnyei ellenére a gyantázás egy igen fájdalmas procedúra, mely gondos elõkészítést igényel.

A gyantázás elõnyei…

A megfelelõen végzett gyantázás akár hetekre is megszabadíthat bennünket a kellemetlen szõrszálaktól, így sokáig biztosít bársonyos tapintású bõrt. Míg egyes nõk csak arcuk szõrtelenítését végzik rendszeresen gyantával (szemöldök, bajusz), addig mások lábukat, karukat, sõt egész testüket is ezzel a módszerrel kezelik. Sõt, manapság egyre több férfi is igénybe veszi a különbözõ szépségszalonok gyantázási szolgáltatásait.

Mint már említettem, a gyantázás egyik fõ elõnye a hagyományos borotválással szemben, hogy jóval tartósabb eredményeket érhetünk el vele. Sõt mi több, ez a fajta szõrtelenítés „koptatja a szõrt” – a rendszeresen gyantázott területeken csökken a visszanövõ szõrszálak száma, és amik visszanõnek, azok kevésbé erõsek, mint „elõdeik” voltak.

 

Akik nem szeretnek naponta bajlódni bikini vonaluk igazításával, vagy szemöldökük rendbe szedésével, azok számára a gyanta az ideális megoldás. Lehet, hogy a gyantázás elsõre drágább megoldásnak tûnhet, de ha összeadnánk a havonta elhasznált borotválkozási kellékek árát, hasonló összeget kapnánk, mint a havi gyantázási költségünk.

Nyaralás elõtt is a lehetõ legjobb választás a gyanta – gondolj csak bele, segítségével minden nap fél órával tovább alhatsz, hiszen megspórolod azt a 30 percet, amit reggelente borotválkozással töltenél. Ha cikkünkön felbuzdulva a gyantázás mellett döntesz, figyelj arra, hogy nyaralás elõtt legalább 4-5 nappal menj el kozmetikusodhoz. Ennyi idõ szükséges bõröd teljes regenerálódásához, hogy a napfény és a homok ne fokozzák a gyantázás utáni irritációt.

Forrás: www.napiaszonline.hu
még több Szépségápolás
Kellemetlen, zavaró, könnyen összetéveszthető a korpával. A fejbőrön jelentkező pikkelysömör..
Összeturmixolta a hagymát, EZT adta hozzá, majd az arcára kente. Néhány nap múlva alig hitt a..
Legyünk őszinték, uraim. Biztosan vannak önök között is olyanok, akik már kipróbálták a..
Szeretnéd, ha minél gyorsabban nőne a hajad? Íme, néhány egyszerű, vegyszermentes jó tanács!
Viseltek-e ruhát fürdőzés közben a rómaiak? Vajon ismertéke-e már a szaunát? Közösen is..
még több hír
NAPIbulvár
Hajdú Péter korábban biztos volt benne, hogy életében csak egyszer mondja majd ki a boldogító igent...
Tóth Gabi több évnyi szereplés után bejelentette, nem lesz többé mentor az X-Faktorban. Már csak az a..
Gubás Gabi Sarka Kata műsorában mesélt arról, miből gondolta, hogy talán sosem lehet gyereke.
NAPIAktuális
A Magyar Védőnők Egyesülete szeretné elérni azt is, hogy a munkában eltöltött időt figyelembe..
Fazekas Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás, a népességnövekedés, az átalakuló..
Trump Michael Flynn után elmozdította a Nemzetbiztonsági Tanácsából Kathleen Troia McFarland helyettes..
NAPIsport
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
Simon Higby és Clara Prior olyan kiegészítőt készített, ami pontosan úgy néz ki, mintha egy..
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!