Share on Google+
2016. február 1.,  hétfő
NAPISport

Super GP-n a K1 hazai királya is ringbe lép

A február 6-án, Dunaújvárosban megrendezésre kerülõ III. Super GP-n Rehák György és Bánhegyi Zoltán edzõk a gyõzelem reményében küldik harcba a Re-Gym és a Booster Z, Budapest négy fighterét. Az egykori thai-boksz legenda, Rehák György szerint szurkolóik buzdításától lesz hangos a csarnok. Remek küzdõsport gála körvonalazódik Dunaújvárosban: a III. Super GP-n ringbe lép a legjobb magyar K-1 harcos, Karacs Attila, de megmutatja talentumát a helyiek kedvence, a profi kick-boksz világbajnok és IFMA thai-boksz vb-ezüstérmes Muskotály Bálint is.

Egy másik Rehák-tanítvány, a sportág alapjait Kazincbarcikán elsajátító Svidró Zsolt (81kg) a székesfehérvári kempóssal, Gábor Péterrel meccsel. Az IFMA amatõr muaythai bajnoki dobogós Svidró tanulmányai miatt Budapestre költözött, a korábban megszokott 86 kilogramm helyett 81kilóban áll rajthoz. A fordított alapállású versenyzõ jó alapokat hozott Barcikáról, ökölvívómúltjának köszönhetõen remek kéztechnikával rendelkezik. Szorgalmas, fizikálisan és technikailag is fejlõdött, a jövõ reménysége. A Takács Attila által trenírozott 22 éves székesfehérvári junior kempo bajnok, Gábor Péter is felkészült harcos, 8 gyõzelem mellett mindössze két vereséget számlál. Tehetségéhez szorgalom, technikai felkészültség párosul, kempós „neveltetésébõl” adódóan keménységért nem megy a szomszédba. Edzõje szerint versenyeken is egyre többet mutat meg kvalitásaiból, gyõzelmi esélyekkel száll harcba Svidró ellen. Zúzós „matek” várható! - Svidró Zsolt nemrég egy másik versenyzõm ellen meccselt, tudjuk mire képes, kidolgoztuk a taktikát. Bízom szépen fejlõdõ versenyzõmben – nyilatkozta Takács Attila.    

Nagy Ede (100kg) a Kunkli Team versenyzõjével, Antal Istvánnal mérkõzik. Bánhegyi Zoltán tanítványa részt vett már K-1 Nagydíjon is, ám akkor kicsit megilletõdötten küzdött a késõbbi gyõztes Nagy Tibor ellen. Kemény felkészülés áll mögötte, az itthoni tréningek mellett hollandiai edzõtáborban is tesztelte felkészültségét. A nehézfiúk összecsapásán az egyre erõsebb Nagy technikai tudása és fiatalos lendülete Antal István rutinjával és keménységével kerül majd szembe.  - Sportolóink kivétel nélkül felkészült, remek harcosokkal csapnak össze Dunaújvárosban – fogalmazott Rehák György. – Van olyan mérkõzés, ahol a papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek, a küzdelem azonban a ringben dõl el. A Re-Gym és a Booster Z, Budapest minden versenyzõje gyõzni megy Dunaújvárosba, s mint már mondtam, nagyon számítunk szurkolóinkra.     63,5kg: Birics Tamás (Re-Gym) – Grónai Sándor (Bulls Gym, Gyõr)  68kg: Szebeni Attila (Booster Z, Budapest) – Muskotály Bálint (Dunaújváros)  81kg: Svidró Zsolt (Re-Gym) – Gábor Péter (Székesfehérvári Kempo Klub)  100kg: Nagy Ede (Booster Z, Budapest) – Antal István (Kunkli Team)     A mérkõzések 3x3 percben, K-1 szabályrendszerben kerülnek megrendezésre.  

A Rehák György és Bánhegyi Zoltán által irányított Re-Gym és Booster Z, Budapest sem zöldfülûekkel utazik a Duna partjára: Birics Tamás (63,5kg), Szebeni Attila (68kg), Svidró Zsolt (81kg) és Nagy Ede (100kg) K-1 szabályrendszerben, 3x3 percben teszi próbára tudását.  A Re-Gym egyik legismertebb fightere, Birics Tamás (63,5kg) a gyõri Grónai Sándorral (Bulls Gym) csap össze. Rehák György tanítványának eredménylistája tekintélyes: ISKA thai-boksz profi magyar bajnok, négyszeres WAKO K-1 magyar bajnok, WAKO vb-bronzérmes, 2006 óta a holland „A” kategóriában versenyez. Birics rutinos, nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, új súlycsoportjában, 63,5 kilogrammban is szeretne az élvonalba kerülni. Augusztus óta külön erõnléti edzõ foglalkozik vele, a kilókat izmokban szedte magára. Technikailag eddig is rendben volt, kategóriaváltása óta még gyorsabb, dinamikusabb. A fordított alapállású versenyzõnek azonban nem lesz könnyû dolga a Csányi János által felkészített Grónaival, a gyõri fiú mögött is jelentõs versenytapasztalat áll, ügyes, kézzel, lábbal egyaránt veszélyes, WAKO világkupa-érem tulajdonosa.    

Szebeni Attila (68kg) sem fog unatkozni Dunaújvárosban, a helyi kedvenccel, Muskotály Bálinttal üti össze kesztyûit. Az esélyek Muskotály mellett szólnak, ám Bánhegyi Zoltán tanítványa nem feltartott kézzel lép majd ringbe. Szebeni vívott már K-1 MAX tartalékmeccset, de jó eredményeket ért el amatõr K-1- és muaythai szabályrendszerben is. Képzett, gyors harcos, az utóbbi idõben sokat fejlõdött.   - Szebeni Attila méltó ellenfele lesz a vb-ezüstérmes Muskotálynak, szikrázó, nagy iramú összecsapásra van kilátás. Az est egyik legjobb csatájára számítok! Tudom, Muskotály Bálintnak rengetegen drukkolnak majd Dunaújvárosban, de a Re-Gym és a Booster Z, Budapest szurkolótábora is ott lesz a csarnokban. Õket ismerve hiszem, hogy hazai pályát teremtenek számunkra – mondta mosolyogva Rehák György.    

 

 

Forrás: Xlsport
még több Sport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
Simon Higby és Clara Prior olyan kiegészítőt készített, ami pontosan úgy néz ki, mintha egy..
A nemzetközi sportszövetségekkel való egyeztetések nyomán módosította a 2024-es budapesti olimpiai..
Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de..
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!