Share on Google+
2014. szeptember 25.,  csütörtök
NAPISport

Polarizáltfény-terápiás orvostechnikai eszközzel gyógyult Talmácsi Gábor is

Csütörtökön mutatták be annak az új magyar találmánynak, a polarizáltfény-terápiás eszköznek a jótékony hatásait, mellyel többek között Talmácsi Gábor gyorsasági világmotoros és Tóth Hajnalka olimpikon párbajtõrözõ is gyógyult. Az új orvostechnikai eszköz képes a sejtmûködést regenerálni, így számtalan betegség gyógyulását képes felgyorsítani, elõsegíteni.

Talmácsi Gábor, világbajnok  a teljes testet érõ polarizáltfény-terápiával kapcsolatban megosztotta tapasztalatait: „A sport, amit ûzök nem veszélytelen. Gyakran elõfordul velem, hogy elcsúszok az edzések vagy a versenyek folyamán. De ez minden sportban benne van. Évek során sok sérülésemet kellet minél rövidebb idõ alatt kezelni, hogy minél elõbb motorra ülhessek, és egészségesen a rajthoz tudjak állni. A MotoGp versenysorozat ahol versenyzem borzasztóan sûrû. Általában a versenyek között hazatérek pár napra, aztán újra indulok a következõ verseny helyszínére. Az elõzõ évben történt kézsérülésem, pontosabban csuklótörésem az Amerikai GP-n történt. A baleset után megmûtöttek a helyszínen. Nagyon profi módon bántak velem, és szuperül sikerült a mûtét. A rehabilitáció azonban nem volt egyszerû. A mûtét után úgy döntöttem, hogy tovább folytatom a versenyszezont. Tudtam, hogy ez nagy szenvedéssel fog járni, de én úgy éreztem, hogy megéri. A mûtét után javasolt lett volna két hónap szünet, de én folytattam a versenyzést. Örülök, hogy így történt, mert a 2008-as évben így a 3. helyet szerzetem meg a Világbajnokságon. Ahogy az utolsó verseny befejezõdött, akkor jelentkeztek a nagy problémák a kezemmel: mivel fejben tudtam lazítani, így elõjöttek jobban a fájdalmak. A csuklóm igen meg lett gyötörve a versenyek alatt. Az orvosok, Dr. Costa és csapata borzasztóan sokat segített a rehabilitációban, de fõleg abban, hogy versenyrõl versenyre tudjam terhelni a csuklóm. Különbözõ TAPE terápiával csökkentették  a terhelést a csuklómról, és egyéb manuál terápiás masszázzsal is dolgoztak rajta. Novemberben, barátom segítségével eljutottam Dr. Knoll Zsolthoz, aki a Sensolite-ot ajánlotta, hogy minél elõbb elmúljon a fájdalom, és a gyulladás az egész kezemrõl. Fenyõ Márta a készülék feltalálója segítségemre volt, és elmagyarázta, hogy miként mûködik, és milyen problémákon segít a szerkezet. Novemberben heti 3-4 alkalommal 20-24 perces kezelést kaptam és a következõket tapasztaltam. A harmadik kezelés után az ínhüvely-gyulladás csökkent, és jobban éreztem magam a bõrömben. A negyedik kezelés után nem ittam több kávét, energiával telve éreztem magam, és kevesebbet kellett aludnom. Az ötödik kezelés után az edzõtermi edzések közben könnyebben vettem levegõt, mert jobb volt a vérem oxigén szállítása. A hatodik kezelés után csökkentettük a kezelés mértéket, mert egyáltalán nem voltam álmos, és egy picit megijedtem, mert nem volt szükségem 8 óra pihenésre, alvásra. A pihenési idõ nagymértékben csökkent.”

Fenyõ Márta a Bioptron lámpa és általában a polarizáltfény-terápia feltalálója az új gyógycentrum megnyitóján számolt be arról, hogy milyen jótékony hatásai, alkalmazási területei vannak új találmányának a Sensolite-nak. A polarizáltfény-terápia lényege, hogy egyedülálló módon képes az emberi sejtmûködést regenerálni. A teljes test polarizált fénnyel való kezelésével a sejtek a véráram segítségével eljutnak olyan szervekbe és szervrendszerekbe is, ahová egyébként a fénnyel nem lehetne elérni, így a szervek jelentõsen több oxigénhez jutnak, tehát jobban mûködnek. A Sensolite terápia segítségével számos betegség gyógyulását lehet elõsegíteni, vagy jelentõsen felgyorsítani. Az eljárás képes az immunitásért felelõs sejtek aktivitását oly mértékben a sokszorosára felerõsíteni, hogy azok alkalmassá válnak az emberi szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására. A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át az egészen súlyos betegségekig terjed. A Sensolite polarizáltfény-terápia hatásosan alkalmazható megelõzésként, általános közérzetjavító célokra, valamint az állóképesség növelésére, káros mellékhatások nélkül. A polarizáltfény-terápia kiválóan alkalmas sebek gyors begyógyítására, a teljes testre kiterjedõ, vagy lokálisan jelentkezõ reumatikus fájdalmak enyhítésére, pszoriázis, öregedési foltok és egyéb bõrproblémák kezelésére, továbbá sportsérülések és kiterjedt égési sérülések gyógyítására. Használata segíthet az embereknek az influenza elkerülésében még járványos idõszakban is, csakúgy, mint a sok éven át szenvedést okozó migrének és más eredetû fejfájások megszüntetésében. A Sensolite javítja a koncentrálóképességet, ezért például vizsgák vagy tárgyalás elõtt is ajánlható a használata, mivel serkenti az agy vér- illetve oxigénellátását, azaz javítja az agy mûködését. Fenyõ Márta elmondta azt is, hogy Talmácsi Gábor gyorsaságimotoros világbajnok egy évvel ezelõtti csuklótörésének gyógyulását is többek között a magyar fejlesztésû Sensolite polarizáltfény-terápia segítette. Talma az indianapolisi motoros gyorsasági futam idõmérõ edzésén esett el, melynek következtében csuklója eltörött. A helyzetet súlyosbította, hogy ugyanaz a csontja tört el, mint 2003-ban. Ekkor egy szerencsés találkozásnak köszönhetõen Talmácsi Gábor megismerte a biofizikus Fenyõ Márta találmányát, a polarizáltfény-terápiás orvostechnikai eszközt, a Sensolite-ot, mely csonttörése gyógyulási idõszakát rendkívüli mértékben felgyorsította és csökkentette a világbajnok fájdalmait is.

Forrás: Front Page Communications
még több Sport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
Simon Higby és Clara Prior olyan kiegészítőt készített, ami pontosan úgy néz ki, mintha egy..
A nemzetközi sportszövetségekkel való egyeztetések nyomán módosította a 2024-es budapesti olimpiai..
Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de..
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!