Share on Google+
2016. február 21.,  vasárnap
NAPIPajzán Percek

Szex: tények és tévhitek

A szexet egész életünk során tanulnunk kell. Sokakat közülünk azonban összezavarnak a mítoszok, és a reklámok, amik azt sugallják, hogy a szex bonyolult dolog, és szoronganunk kell miatta.

A többszörös orgazmus a férfiaknál
 
A nõi többszörös orgazmus egy elfogadott ténynek tekinthetõ, ilyenkor a hüvely- és húgycsõ körüli, méh- és gátkörnyéki izmok ritmikusan összehúzódnak. Ezek az izmok igen gyengék, tudatosan nem tudjuk megfeszíteni-elernyeszteni õket.

Arnold Kegel dolgozta ki az ötvenes években az orgazmus-készségben igen fontos szerepet játszó izomcsoport fejlesztését. Ezt nevezzük ma intimtornának, amely segítségével fokozható az orgazmus intenzitása is.

De lehetséges ez a férfiaknál is?

A férfiak esetében a prosztata körüli izom aktivitásával érhetõ el ez a hatás. Ez az izom a prosztatában mûködõ szelepet vizeléskor és ejakulációkor be- és kikapcsolja. Ha ez az izom megakadályozza a szelep kinyitását, akkor lehetséges az orgazmus, kilövelés nélkül is. Elméletileg tehát ötszörös vagy hatszoros orgazmusra is képesek lehetnek a férfiak.
 
Itt ismét felvetõdik a kérdés, hogy ez valódi orgazmus, vagy csak hasonlít az orgazmusra? Egyes kutatók szerint ez a jelenség nem nevezhetõ orgazmusnak, mivel annak idõtartama nagyon rövid,  ezért nem hasonlítható az ejakulációhoz.

Mások viszont úgy vélik, hogy az orgazmushoz hasonlító érzések szintén orgazmusnak minõsíthetõek. Más szóval egyes férfiak képesek lehetnek többszörös orgazmus közeli állapotokat megvalósítani, amíg végül el nem érik az ejakulációt.

Meg kell említeni azt is, hogy a prosztata körüli izom tornáztatásával azok gyorsabban regenerálódnak, és hamarabb képessé válhatnak az újabb aktus elkezdésére, az intim tornának tehát férfiak esetében is lehetne létjogosultsága.

Forrás: webbeteg.hu

A médiában rendszeresen elárasztanak minket olyan reklámanyagokkal, amely csodanövesztõ pirulákról és állóképességet javító eszközökrõl írnak. A pénisz hosszával és szélességével azonosítjuk a férfiasságot és a hatalmat. Természetesen ezek közt nincs összefüggés, a legtöbb férfi azonban mégis meg szeretné nagyobbítani pénisze méretét.

Mekkora az átlagos péniszméret?

Mit is jelent valójában az, hogy nagy pénisz? Nézzünk néhány adatot:

    * Az átlagos péniszméret erekció közben 12,7 és 15,24 cm közé esik.
    * Az ernyedt férfiasság átlagos mérete 7,62 cm és 8,89 cm körüli.

Sokak szerint a pénisz a legfontosabb része a testnek, ami a legtöbb férfi szexuális problémájának az alapja. Az azonban, hogy a pénisz mérete az egyetlen, ami a szexben számít, valójában a legnagyobb tévhit.

Kutatások kimutatták, hogy a nõk körülbelül 25 százaléka éli át az orgazmust nemi aktus útján, míg 81 százalékuk az orális érintkezés során jut el a csúcsra. A tények ellenére - miszerint a péniszmegnagyobbító módszerek körüli felhajtás elsõsorban egy marketingfogás - a férfiak mégis képesek kergetni a minél nagyobb testrész mítoszát.
Bár a pénisznagyobbító eszközöket alkalmazók elmondása szerint javult is szexuális életük, a valóságban valószínûleg a nemi szervre fordított nagyobb figyelem váltja ki a nagyobb szexuális kielégülést, nem maga a méret.


A G-pont körüli vita


A férfiakat saját anatómiai adottságaikon túl legjobban a G-pont körüli vita foglalkoztatja. A G-pont a német tudós Ernst Grafenberg-rõl kapta a nevét, aki elõször írt a vagina elülsõ falán található erogén zónáról. Ez a terület a szeméremcsont mögött található, és leggyakrabban ez váltja ki a klitorális (vaginális) orgazmust, valamint a nõi magömlést.

A G-pontról szóló elképzelés napvilátot látása után életre kelt egy másik mítosz, miszerint a G-pont által kiváltott hüvelyi orgazmus a szexuális élet tetõpontja, és ha egy nõ nem képes élvezni a szexet, akkor csakis vele lehet a baj.

A G-pont létezését még most is vitatják, mindenki másképp vélekedik róla. Egyesek szerint a G-pont nem létezik, mivel a hüvely e területén sem mûtétekkor, sem vizsgálatokkor nem találtak semmi erre utaló jelet, tehát anatómiailag nem igazolható a létezése.

Mások szerint a G-pont csak egy szexuális fogalom, ami csak azt bizonyítja, hogy a nõi anatómia mennyire bonyolult, és hogy a szexualitás milyen összetett jelenség.


A korai ejakuláció

A korai ejakuláció a leggyakoribb szexuális mûködési zavar a fiatal férfiak körében. A hüvelyen belül eltöltött idõ skáláján azonban nagy az ingadozás. Vannak férfiak, akik egy perc után ejakulálnak, mégsem tekintik ezt korainak, és vannak olyanok is, akik 20 percen keresztül bírják, és mégis azt állítják, hogy nekik korai magömlésük van. Más szóval a "korai" jelzõ a férfiak szexuális elégedettségétõl függ, attól a képességtõl, hogy mennyire tudják önmagukat kontrollálni ezen a téren.
 
A korai ejakulációt meghatározó mérések és tesztek során átlagosan két perces idõtartamot regisztráltak, de a páciensek között sokan voltak olyanok is, akik mindössze 30 másodpercig bírták, vagy már az elõjátéknál elélveztek.

A korai magömlés a tudósok szerint a természet egy "ravasz" megoldása. A gyors kilövelésre ugyanis a stresszes helyzetek késztetik a férfiakat, márpedig az evolúció során ez fontos dolog volt az emberiség számára: ha egy órát venne igénybe ugyanez a mûvelet, jelenleg egy sokkal kisebb népességû bolygón élnénk.
Többen azt vallják, hogy a folyamatos gyakorlással, az érzékeknek való teljesebb átadással tudjuk megtanulni a hosszabb szeretkezést, ha a szexet nem stresszhelyzetként fogjuk fel.

még több Pajzán Percek
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!