Share on Google+
2016. február 24.,  szerda
NAPIPajzán Percek

Három ok, amiért nem mehet a szex

A pszichés eredetû potenciazavarok - megítélésünk szerint - a nálunk jelentkezõ páciensek alig valamivel több, mint 15 százalékát érintik. Ezt a számot nemzetközi adatok is alátámasztják. A potenciazavarok kialakulásának többféle oka lehet.

Hormonális ok
Ide tartozik az az eset, amikor hiányzik a férfi nemi hormon, vagy a férfi és nõi nemi hormonok aránya eltolódik a nõi nemi hormonok irányába. Az ilyen betegek ritkán kerülnek orvoshoz. Általában véletlenül derül ki a betegség, ami azzal magyarázható, hogy a hormonális okból kialakult potenciazavar a nemi vágy hiányával, illetve jelentõs csökkenésével jár. Ebbõl következik, hogy ezeknek a férfiaknak nincs betegségtudatuk, vagy-is számukra nem jelent betegséget az impotencia. Ha ilyen páciensre bukkanunk - részletes hormonszint-meghatározás után - a hiányzó hormon adagolásával vagy az adott hormont termelõ szerv serkentésével állítható vissza az egyensúly.


Gyógyszeres mellékhatások
Gyógyszerhabzsoló korban élünk, az emberek elképesztõ mennyiségû pirulát szednek be. Mint minden külsõ tényezõ, mely a szervezettel kapcsolatba kerül, így a gyógyszerek is, kívánt és nem kívánt hatásokat fejtenek ki. Számos, igen fontos gyógyszer hosszas szedés után potenciazavart okozhat. Vannak köztük nyugtatók, az epilepszia bizonyos gyógyszerei, néhány vérnyomáscsökkentõ, némely gyomorfekély kezelésére használt gyógyszer.
Ne vádoljanak azzal, hogy az impotencia gyógyítását minden baj kezelése elé helyezem és fontos életmentõ gyógyszerek szedésérõl akarok lebeszélni embereket. Errõl szó sincs! De mindig mérlegelni kell: mi a várható haszon és a várható kár. Vannak, akik saját elhatározásukból vagy felületes indikáció alapján hosszú ideig szednek számukra nélkülözhetõ gyógyszereket, amelyek esetleg elhagyhatók, vagy mással helyettesíthetõk lennének.

Forrás: hazipatika.com

Pszichés okok
A pszichés eredetû potenciazavarok - megítélésünk szerint - a nálunk jelentkezõ páciensek alig valamivel több, mint 15 százalékát érintik. Ezt a számot nemzetközi adatok is alátámasztják. Az állapot huzamosabb ideig fennálló szervi okhoz is társulhat. Lehet a partnertõl független, és lehet a partnerhez kötött. Általában a megszokott helyen, tehát pl. otthon "jól mûködik" az illetõ, de egy új kapcsolatban, szokatlan szituációban csõdöt mond. Ám ennek az ellenkezõje sem ritka.
Ki ne ismerne olyan történeteket, hogy a férj csak a szomszédasszonnyal tud "érdemi módon" együtt lenni? Az is elõfordul, hogy valakinek csinos felesége van ugyan, mégis hatalmas energiát fordít arra, hogy minél gyakrabban váltogassa partnereit - sokszor válogatás nélkül -, így bizonyítva teljesértékûségét, mert otthon kudarcok érték.Sokszor szerepe lehet az erotikusan tehetetlen feleségnek, aki esetleg kötelességnek fogja fel a házaséletet. E kategóriába tartoznak a pszichoszexuális fejlõdés során elszenvedett sérülések is.

még több Pajzán Percek
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!