Share on Google+
2013. január 23.,  szerda
NAPIPajzán Percek

A szexuális egyelõség és az impotencia

Dr. H.J. Vogt német szexológus véleménye szerint tévedésen alapul az a nézet, miszerint a nõk egyenjogúsága növelné a fiatal férfiak körében terjedõ impotenciát.
A nõk szexuális étvágy nem nõtt meg a korábbihoz képest, ám sok bajt okoz például az a feltételezés, mely szerint csupán az egyidejû orgazmus lehet ideális.
Inkább arról van szó, hogy sokkal több megértésre, türelemre van szükség. Igazi partnerviszonyt kell kialakítanunk, hogy egymásért és egymással megfelelõen tudjunk élni.
 
Sok hamis nézet forog közkézen az úgynevezett potencianövelõ készítményekrõl. Gyógyszeresen általában csak az impotencia bizonyos eseteit szabad és érdemes kezelni, semmiképpen sem jó misztikus "szerelmi bájitalokra" várni. Vannak ugyan - fõleg növényi eredetû - anyagok, amelyeknek például vérbõségnövelõ a hatásuk, de a lényeg mégis az, hogy ha a partneri viszonyban zavarok támadnak, ha az egyik fél már nem szereti eléggé a másikat, akkor semmilyen tabletta nem segít. A gyógyszerek szervi zavarok kezelésére jók, különleges, lelki zavarok miatt létre jött impotencia pedig egyedi esetként, pszichológus diagnózisa és terápiája által gyógyítható, mindkét fél bevonásával.
 
Nem csak a régi tabukat kell feloldani, de a modern "mintáktól" is szabadulnunk kellene, hiszen ezek legalább olyan károsak. Például a "nagy teljesítményt" magasztalják, s ez is öntudatlan félelmet, gátlást okozhat. Általánosan érvényes szabályok nincsenek. Két ember szexuális viszonya a legszemélyesebb dolog a világon, amelyet szellemi és érzelmi kapcsolataitól megfosztva vizsgálni - képtelenség. 
A legtöbb embernek téves elképzelései vannak a szexualitásról, a széleskörû ismeretterjesztés ellenére is. A tévhitek a férfi és a nõ anatómiájára éppúgy vonatkoznak, mint a szerelmi viszony fiziológiai lefolyására. Általában riasztóan keveset tudunk az igazi partneri viszonyról, arról, hogy a szexben is egyaránt adni és kapni kell tudni.
 
még több Pajzán Percek
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!