Share on Google+
2014. november 30.,  vasárnap
NAPIPajzán Percek

A maszturbáció káros hatásai

Mindenki emlékezhet rá, mivel riogatták a szülei gyermekkorában, ha maszturbációra adná ifjú fejét. Ezek legtöbbje alaptalan, ma már vicces hiedelem. Pattanást okoz a maszturbáció? Ha tényleg azt okozna, számos ember egy komplett furunkulusteleppel az arcán mászkálna. A maszturbáció meddõséget okoz? Ez fõleg férfiak ijesztgetésére szolgál, de semmi alapja nincs, hiszen a herék mindig újratermelik a szükséges ondómennyiséget. Tenyérszõrösödést okoz? Na ne. Ugyanez igaz a vakságra, az õrületre és minden egyéb tévhitre, ami a maszturbációval kapcsolatos. Azonban nem lehet a kérdés mellett csak úgy elmenni, mert bizony vannak olyan területek, amikre a maszturbáció kifejezetten negatívan hat.

A túl gyakori maszturbáció ezen kívül rossz hatással lehet az agyra is, mert ennek következtében túlzottan sok nemi hormon termelõdik a szervezetben. A túlzott hormontermelés hatása lehet fáradékonyság, alhasi fájdalom, látási zavarok, vagy akár kopaszodás is. A gyakori önkielégítés emellett könnyen okozhat függõséget, ami már betegség és személyiségtõl függõen nagyon nehéz lehet kikezelni.

A bûntudat tényezõjét is nehéz kiiktatni, hiszen, eltekintve a nevetséges fenyegetésektõl, nagyon sokakat úgy neveltek, hogy a maszturbáció bûnös dolog. Ha vallásról, erkölcsrõl vagy kulturális problémáról van szó, az emberek nagyon szigorúan állhatnak hozzá a saját szokásaikhoz. Állandó háború dúl aközött, hogy mit élvezünk, és hogy mit mondtak nekünk, mit szabad élveznünk. A negatív érzések késõbb megnyilvánulhatnak fizikai fájdalmakban is, mint fejfájás, hátfájás, krónikus gyulladások stb. Ha veled is ez a helyzet, próbálj magadban békét teremteni, hiszen semmi rossz nincs a maszturbációban.

Ezek közül az egyik legelsõ, ha túl sokat maszturbálsz, hogy egyre több és több idõre lesz szükséged, hogy elélvezz. Ha egy randi elõtt maszturbálsz, a szex alatt nehéz lehet elérned a csúcsot; ez nõknél egyébként is elég nehéz. Ezen kívül a maszturbáció során könnyen hozzászokhatsz egy bizonyos mozdulatsorra, és az lehet a vége, hogy semmi másra, köztük a partnered érintésére sem tudsz felizgulni, és annál is nehezebb lesz elérned az orgazmust. Errõl számos nõ és férfi is panaszkodik.

még több Pajzán Percek
még több hír
NAPIbulvár
Hajdú Péter korábban biztos volt benne, hogy életében csak egyszer mondja majd ki a boldogító igent...
Tóth Gabi több évnyi szereplés után bejelentette, nem lesz többé mentor az X-Faktorban. Már csak az a..
Gubás Gabi Sarka Kata műsorában mesélt arról, miből gondolta, hogy talán sosem lehet gyereke.
NAPIAktuális
A Magyar Védőnők Egyesülete szeretné elérni azt is, hogy a munkában eltöltött időt figyelembe..
Fazekas Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás, a népességnövekedés, az átalakuló..
Trump Michael Flynn után elmozdította a Nemzetbiztonsági Tanácsából Kathleen Troia McFarland helyettes..
NAPIsport
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
Simon Higby és Clara Prior olyan kiegészítőt készített, ami pontosan úgy néz ki, mintha egy..
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!