Share on Google+
2010. november 30.,  kedd
NAPIPajzán Percek

A maszturbáció káros hatásai

Mindenki emlékezhet rá, mivel riogatták a szülei gyermekkorában, ha maszturbációra adná ifjú fejét. Ezek legtöbbje alaptalan, ma már vicces hiedelem. Pattanást okoz a maszturbáció? Ha tényleg azt okozna, számos ember egy komplett furunkulusteleppel az arcán mászkálna. A maszturbáció meddõséget okoz? Ez fõleg férfiak ijesztgetésére szolgál, de semmi alapja nincs, hiszen a herék mindig újratermelik a szükséges ondómennyiséget. Tenyérszõrösödést okoz? Na ne. Ugyanez igaz a vakságra, az õrületre és minden egyéb tévhitre, ami a maszturbációval kapcsolatos. Azonban nem lehet a kérdés mellett csak úgy elmenni, mert bizony vannak olyan területek, amikre a maszturbáció kifejezetten negatívan hat.

A túl gyakori maszturbáció ezen kívül rossz hatással lehet az agyra is, mert ennek következtében túlzottan sok nemi hormon termelõdik a szervezetben. A túlzott hormontermelés hatása lehet fáradékonyság, alhasi fájdalom, látási zavarok, vagy akár kopaszodás is. A gyakori önkielégítés emellett könnyen okozhat függõséget, ami már betegség és személyiségtõl függõen nagyon nehéz lehet kikezelni.

A bûntudat tényezõjét is nehéz kiiktatni, hiszen, eltekintve a nevetséges fenyegetésektõl, nagyon sokakat úgy neveltek, hogy a maszturbáció bûnös dolog. Ha vallásról, erkölcsrõl vagy kulturális problémáról van szó, az emberek nagyon szigorúan állhatnak hozzá a saját szokásaikhoz. Állandó háború dúl aközött, hogy mit élvezünk, és hogy mit mondtak nekünk, mit szabad élveznünk. A negatív érzések késõbb megnyilvánulhatnak fizikai fájdalmakban is, mint fejfájás, hátfájás, krónikus gyulladások stb. Ha veled is ez a helyzet, próbálj magadban békét teremteni, hiszen semmi rossz nincs a maszturbációban.

Ezek közül az egyik legelsõ, ha túl sokat maszturbálsz, hogy egyre több és több idõre lesz szükséged, hogy elélvezz. Ha egy randi elõtt maszturbálsz, a szex alatt nehéz lehet elérned a csúcsot; ez nõknél egyébként is elég nehéz. Ezen kívül a maszturbáció során könnyen hozzászokhatsz egy bizonyos mozdulatsorra, és az lehet a vége, hogy semmi másra, köztük a partnered érintésére sem tudsz felizgulni, és annál is nehezebb lesz elérned az orgazmust. Errõl számos nõ és férfi is panaszkodik.

még több Pajzán Percek
3 dolog, amit vegyél fel a szexlistádra
Így küszöböld ki őket!
Miért hidegülünk el egymástól 2-3 év után?
Akérdés az, hogyan viszonyuljunk egy ilyen helyzethez?
Kutatók szerint ennyi a normális
Az orális szex, vagyis a nemi szervek szájjal, nyelvvel történő ingerlése, izgatása napjainkban már..
még több hír
NAPIbulvár
A színésznő ma ünnepli 33. születésnapját.
Az Ökomenikus Szervezet segítő kezet nyújt.
Az első idei szabadtéri koncert!
NAPIAktuális
Honnan is ered ez az ünnep?
A közbeszerzést a regionális vízművek írták ki
Hétfőtől indul az érettségi időszak!
NAPIsport
Egy magyar ezüst a szombati döntőkben
Egyenlített a Sopron és a Szombathely a negyeddöntőben
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu