Share on Google+
2016. február 28.,  vasárnap
NAPIPajzán Percek

A legszexibb cipõ!

A magas sarkú hatalom, amit naponta tapasztalok. Egyik nap magas sarkút húzok, s a férfiak közül jó néhányan végigmérnek, elõre engednek az ajtóban, és félreállnak a járda közepérõl. Aztán jön a másnap, amikor a tornacipõmben slattyogok, és észre se vesznek, mintha köddé váltam volna, mintha ott se lennék.

Viselni tudni kell!

Hiába húzol azonban szexi magas sarkút, ha még megállni sem tudsz benne. Fontos, hogy a lábbeli a lehetõségekhez mérten kényelmes legyen, és könnyedén tudjunk benne járni. A kecses és könnyed billegés nem biztos, hogy elsõre sikerül, de nem szabad feladni, sokat kell gyakorolni. A gyakorlás során ügyeljünk a kihúzott testtartásra, tehát hasat be, mellet ki!
A fokozatosság is nagyon fontos, ha eddig fõleg sportcipõben jártál, és megvetted életed elsõ magas sarkúját, elõször ne egy rohangálós hosszú napon vedd fel, pár órával kezdd, és lassan hozzá fogsz szokni. Ha a számtalan tesztüzemóra után még mindig kényelmetlen, még mindig ég a talpad, akkor érdemes kipróbálni valamelyik pont magas sarkúhoz kifejlesztett taplbetétet.


Káros?

Az állandó magas sarkúban való mászkálás nem egészséges, ezt tényként állíthatjuk, és magunk mögött tudhatjuk ekkor az összes ortopéd szakorvost és pedikûröst. A nõi test anatómiai felépítés sem a tûsarkakhoz készült, így súlyos ízületi-, izomfájdalmakhoz, porckopáshoz, tartási rendellenességekhez, deformitásokhoz vezethet, ha valaki gyakran jár magas sarkúban. Az izmok és ízületek mellett a gerincoszlopunkat is megterheli az ilyen cipõ, hiszen a csigolyák túlzott terhelésnek vannak kitéve.


Szerepe a szexben

De, hogy valami pozitívat is mondjunk a magas sarok által elõidézett testtartás bizonyítottan erõsíti a medencefenék izmait. A medencefenék izmai nemcsak a szexualitásban, és az orgazmusban nyújtott szerepük miatt fontosak, hanem azért is, mert támogatást adnak a medence szerveinek, például a méhnek és a beleknek. A medencefenék izmai általában szülés után és a kor elõrehaladtával meggyengülnek, ezek célzott erõsítése nagyon nehéz, így a magas sarkú viselése ilyen szempontból pozitívnak mondható.

Dr. Maria Cerruto hatvanhat ötven éven aluli nõt vizsgált magas sarkú viselés szempontjából. A kutatónõ arra a következtetésre jutott, hogy egy körülbelül tizenöt fokos szöget biztosító cipõ ugyanolyan jó testtartást biztosít, mint lapos társaik, tehát ugyanolyan egészségesek, de azért ezzel mi vitába szállnánk.

 

Forrás: cotcot.hu

Persze tudom, hogy a férfiak vizuális típusok - és még finoman fogalmaztam -, és azzal is legtöbb nõ tisztában van, hogy a tartása, a feneke, a vádlija  egész járása teljesen megváltozik pár centivel a föld felé kerülve, arról nem is beszélve, hogy sokkal hosszabbnak tûnnek lábaink a tipegõkben.


Magas sarkú történelem

A magas sarok nem a mai kor találmánya, bár tény, hogy a modern technika nagyban megkönnyítette, fellendítette és átalakította a magas sarkú cipõk világát is gondoljunk csak Victoria Beckham sarok nélküli magas "sarkú" cipõjére. Az ókori Egyiptomban is találtak már sírokban és templomokban olyan  falfestményeket, amelyeken magas sarkú lábbeliket viselnek az emberek, majd az 1500-as évek környékén fejlesztették ki a cipõkre az emelt sarkakat, de akkor még csak funkcionális okokból, ugyanis lovaglás közben a sarok segített tartani a lábat a kengyelben. 1533-ban történt a magas sarkú cipõ elsõ hivatalos megjelenése, mikor Medici Katalin egy Firenzében készíttetett magas sarkúban ment hozzá II. Henrikhez.

A XVI. századtól kezdve egészen a XIX. századig magas sarkakat férfiak és nõk egyaránt viseltek, az 1600-as évek második felében egy bizonyos Nicholas Lestage nevû cipész például ilyen lábbelit készített XIV. Lajos számára. A XVIII. században szintén divatosak voltak mindkét nemnél a magas sarkak, de a francia forradalom végül beleszólt a divatba. A forradalmi nép mindenben szakítani akart a nemesi réteggel, annak hagyományaival még az öltözködés terén is, így a sarkaknak is menniük kellett. Nagy ugrással 1950 környékén találjuk magunkat, amikor a fiatal lányok körében hódítani kezdtek a törpesarkú cipõk. Egy törpesarkú cipõ sarokmagassága körülbelül három és öt centiméter között helyezkedik el, de ezt pont manapság nem is nagyon kell ecsetelni. Az igazi tûsarkú cipõ megjelenéséig sokat kellett várni, a technológia csak bõven a XX. században tette lehetõvé magas és nagyon keskeny sarkok gyártását.


Milyen cipõt vegyünk?

A cipõboltban sok félét meg kell próbálni, és érdemes akár hosszú percekig is járkálni benne, hogy megtudjuk nyom-e, kényelmetlen-e, vagy hogy esetleg a pántok nem szorítanak-e valahol. A talpbetétek kényelmesebbé tehetik a természetellenes lábtartást, de a legjobb, ha már alapból puhább a talpkiképzése a lábbelinek. A sarok magasságával is vigyázni kell. Egy magas sarok, ha a talpa nem vastagabb, nagyon nagy szögû esést ad, ami nem éppen kényelmes, és torálisan tönkreteszi a lábakat.

még több Pajzán Percek
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!