Share on Google+
2013. június 7.,  péntek
NAPIKorzó

Bemutatták a haldokló Dianáról készült felvételt

A brit Chanel 4 televízió szerda este bemutatta azt a filmet, amelyben egy felvétel látható a haldokló Diana hercegnõrõl. A képen Diana arcát kitakarták. Az adás ideje alatt több százan tüntettek a film bemutatása ellen.

A királyi család tiltakozása ellenére szerda este bemutatta a Lady Diana haláláról készült filmet a brit Channel 4 televízió. Az adás ideje alatt több százan tüntettek a film bemutatása ellen. A filmen látható volt egy felvétel, amelyen a súlyos autóbaleset után haldokló hercegnõt a mentõautóban elsõ segélyben részesíti egy orvos. A képen Diana arcát kitakarták.

A szenzációra éhes nézõk valószínûleg csalódtak. A készítõk soha nem látott felvételeket ígértek, de ezek leginkább egy mindennapos autóbaleset képei voltak: egy roncs, egy orvos, egy mentõautó az út szélén.

A „Diana: Szemtanúk az alagútban" címû film eredetileg azt vizsgálja, hogyan viselkedtek a párt kísérõ paparazzók a balesetnél. A film alapkérdése az volt, a bulvárfotósoknak miért a fényképezés volt az elsõ dolguk ahelyett, hogy segítettek volna a sérülteken. Az alagútban egyetlen fotós volt csak, aki letette kameráját, és segített a sérültet ellátó mentõsöknek.

A bemutatott képeknél jóval drasztikusabb volt, ahogy a filmben egy párizsi rendõrtiszt visszaemlékezett a haldokló Dianára: "mindkét szeme alatt vörömlenyek voltak, mintha megverték volna".

Diana hercegnõ és barátja, Dodi Al Fayed 1997. augusztus 31-én hunyt el Párizsban. Diana ekkor már elvált Károly walesi hercegtõl, és együtt élt a multimilliomos egyiptomi üzletember, Mohammed Al Fayed fiával, Dodival.

A kocsiban rajta és Dodin kívül a sofõr, Henri Paul és Trevor Rees-Jones (Fayed testõre) ült. Késõbb a vezetõ vérében magas alkoholszintet találtak, miután a kocsi az alagút 13. oszlopának ütközött.

Rees-Jones volt az egyetlen, aki túlélte a balesetet, jóllehet õ ült a legközelebb a becsapódási/ütközési ponthoz. Igaz, õ volt az egyetlen, akinek a biztonsági öve be volt kötve a Mercedesben. Diana a hátsó ülésen nem kapcsolta be a saját övét. A hercegnõ nem halt meg azonnal, egy közeli kórházban kétszer is megpróbálták újraéleszteni, de végül, hajnali négykor megállt a szíve. Temetése 1997. szeptember 6-án volt.

A párizsi baleset körülményeit hosszú ideig elemezték, végül a Lord Stevens által vezetett vizsgálat, amely 2004-ben kezdõdött, három év után azt állapította meg, hogy Diana és Dodi „véletlen, tragikus autóbalesetet szenvedett”.

Diana hercegnõ egy régi angol arisztokrata családban született, de viselkedése sosem illeszkedett a királyi udvar szigorú és merev szertartásaihoz. Diana neveltetése ugyanis korántsem volt arisztokratikus, mivel szülei elváltak, és anyja egy egyszerû polgári iskolába járatta.

A walesi herceg 1981-ben vette feleségül Diánát, de már a nyolcvanas évek közepén megromlott házasságuk. Mindketten csalták a másikat, Károly herceg jelenlegi feleségével, Camilla Parker Bowles-szal folytatott viszonyt és Diana szeretõit is jól ismerte a bulvársajtó (James Hewitt, James Gilbey). Dodi Al Fayed elõtt például egy híres sebésszel, Hasnat Khannal tûnt fel több nyilvános helyen is. 1992-ben különvált Diana és Károly herceg, válásukat viszont csak 1996-ban zárták le véglegesen.

Forrás: index.hu

még több Korzó
Robert Mee meghökkentő dolgot talált a tengerparton, néhány kilométerre onnan, ahol 27 évvel ezelőtt..
A kultúráért felelős államtitkár jelentette be a baranyai megyeszékhelyen. Az összeg egy 30 millió..
Írások Boér Péter Pál tollából
Írások Urbánszki László tollából
Néhány spoileres szó a filmrõl, és annak apropójából.
Írások Urbánszki László tollából
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!