Share on Google+
2012. december 3.,  hétfő
NAPIReceptklub

Tejfölös csirke nokedlivel

Ha egy igazán szaftos pörköltre vágyunk, akkor nem is választhatnánk jobbat az alábbi receptnél.

Elkészítés:

(tejfölös csirke):
1.) A csirkét megmossuk és feldaraboljuk. Az egyik szárnyába beletesszük a zúzáját, a másikba a májat. A csirkemellet 4-be, a combokat 2-be vágjuk. (A farhátat, nyakat, fejet félretesszük a késõbbiekre, mondjuk egy leveshez.)
2.) A hagymákat apró kockára vágjuk, és olajon szép üvegesre pároljuk.
3.) Lehúzzuk a tûzrõl, belekeverünk 2 evõkanál pirospaprikát, és visszatesszük a tûzre. Azonnal rászórjuk a csirkedarabokat, megforgatjuk benne, megsózzuk és hozzákeverjük a pirosaranyat is.
4.) A tûzön egy kicsit átforgatjuk az egészet, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi. (3/4 részig lepje el!) Közepes lángon, fedõ alatt puhára pároljuk kb. fél óra alatt.
5.) Ezután a fedõt levesszük róla, és élénkebb lángon a vizet kicsit elpárologtatjuk úgy, hogy pörköltszerû szaftot kapjunk.
6.) Elkészítjük a habarékot: 1 evõkanál lisztet habverõvel csomómentesre keverünk 2 evõkanál vízzel. Hozzáadunk 2 dl tejfölt, és addig keverjük, amíg krémes lesz.
7.) A tûzrõl lehúzzuk a húst és behabarjuk a tejföllel, majd takaréklángon hagyjuk, hogy egyet gyöngyözzön az étel, és rögtön tálaljuk. (Nem szabad felforralni, mert összeugrik benne a tejföl!)

(nokedli):
1.) A lisztbe ütjük a tojásokat, megsózzuk, és apránként annyi vizet keverünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk.
2.) Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, megsózzuk és ha forr a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a vízbe a tésztát, és közben óvatosan megkeverjük a nokedliket, hogy ne ragadjanak az edény aljára.
3.) Újraforrás után a nokedlik feljönnek a víz tetejére.
4.) Szûrõkanállal kiszedjük, nagyon gyorsan forró víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük õket.
5.) Olajjal picit meglocsoljuk és összekeverjük, hogy a tészta ne ragadjon össze. Fedõvel lefedjük, forrón tálaljuk.

Hozzávalók:

  • A tejfölös csirkéhez:
  • 1 egész csirke + 2 db csirkecomb
  • 3-4 evõkanál olaj
  • 2 hagyma
  • 2 evõkanál pirospaprika
  • 1 evõkanál pirosarany
  • 2 dl tejföl
  • 1 evõkanál liszt
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • víz
Forrás: mindmegette.hu
még több Receptklub
A répatorta húsvétkor igazán az ünnepi asztal királynője lehet. Most mutatunk egy liszt nélküli..
Húsvéti fonott foszlós kalács - recept
Desszertet készíthetünk liszt és cukor elhagyásával is, így máris a "good food" kategóriába..
Egyszerre dupla adagot csinálj, mert hamar elfogy.
Ez a rusztikus kalács igazi csemegének ígérkezik! Fűszeres-almás íze miatt önmagában, vagy egy..
Ezt akkor is szeretni fogod, ha kimondottan a szilva lekvárért nem rajongsz. Vörösborral és..
még több hír
NAPIbulvár
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
Az amerikai énekesnő és az F1 háromszoros világbajnok pilótája jól ismerik egymást. Számos..
Az énekes nagyon büszke a családjára, és persze imádja kislányát Suzy-t. Azonban a Tele Novellának..
NAPIAktuális
Csekély mértékben változott, de vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben mára..
Egy nyugdíjas férfi az Euro Jackpot magyar nyertese, akit hét milliárd forintot vihetett haza.
Magyarországon az édesanyákat, nagymamákat, nevelő anyukákat május első vasárnapján köszöntjük..
NAPIsport
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
Simon Higby és Clara Prior olyan kiegészítőt készített, ami pontosan úgy néz ki, mintha egy..
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!