Share on Google+
2016. augusztus 24.,  szerda
NAPIReceptklub

Itt az ország tortájának receptje!

· 200 g tökmag

A tökmagot egy sütőlemezre kiöntjük, majd 180 Celsius fokon 12 perc alatt megpörköljük. Figyeljünk rá, hogy a 12 perc alatt legalább 3-szor mozgassuk át, hogy minden oldala megpiruljon.

· 50 g cukor · 18 g víz · 75 g pirított, darált tökmag · 25 g Őrségi tökmagolaj

A pirított tökmagot cutterbe, ha nincs cutter, akkor egy robotgépbe tesszük. A cukrot a vízzel 118 Celsius fokra felfőzzük. Közben a robotgépet elindítjuk. Mikor eléri a hőmérsékletet a cukorszirup óvatosan a darált tökmagra öntjük, majd hagyjuk tovább, hogy eldolgozza a gép. Ha nincs cutterünk, akkor a végén még botmixerrel átmixeljük, majd hozzáadjuk az Őrségi tökmagolajat és még egyszer átturmixoljuk.

· 125 g tökmagpraliné · 70 g fehércsokoládé · 30 g hántolt ostya

A 70 g fehércsokoládét megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tökmagpralinét és botmixerrel átmixeljük. Ezután hozzáadjuk a hántolt ostyát majd spatulával óvatosan elkeverjük. Egy 22cm es tortakarikába kiöntjük és egyenletesen elkenjük. Ezután lefagyasztjuk.

· 250 g víz · 50 g tisztított zselatin 200 bloom

A vízhez hozzáadjuk a zselatint, majd felfőzzük annyira, hogy feloldódjon a zselatinporunk.

· 200 g málna püré · 3 g NH pectin · 30 g cukor · 25 g zselatinmassza

A málnát elkezdjük főzni, majd 70 Celsius foknál hozzáadjuk a cukorral elkevert pectint és így főzzük tovább. Mikor elkezd forrni, onnantól kezdve még 1-2 percig lassan forrásponton tartjuk, majd botmixerrel elturmixoljuk.  A végén hozzáadjuk a zselatinmasszát és még egyszer átturmixoljuk. 22cm-es tortakarikába kiöntjük, majd fagyasztjuk.

· 120 g egész tojás · 96 g kristálycukor · 32 g invert cukor · 1 csipet só · 48 g házi joghurt***** · 72 g liszt · 48 g mandulaliszt · 3 g sütőpor · 58 g Őrségi tökmagolaj

Az első 4 összetevőt robotgépbe tesszük, majd elkezdjük habosítani. A liszteket és a sütőport összekeverjük. Amikor elkezd habosodni a tojásunk, hozzáöntjük a joghurtot. A végén a liszteket spatulával belekeverjük a felvert tojásunkba, majd a végén hozzáadjuk a tökmagolajat. 24 cm-es tortakarikába öntjük, majd 160 Celsius fokon 20-25 percig sütjük.

· 200 g tejszín 35%-os · 1db vaníliarúd kikapart magja · 40 g zselatinmassza · 220 g fehércsokoládé** · 480 g felvert tejszín 35%-os

A tejszínt a vaníliarúddal és a zselatinmasszával felmelegítjük, megolvasztjuk félig a fehércsokoládét, és mikor felolvadt a zselatinmasszánk, hozzáöntjük a fehércsokoládéhoz és emulziót készítünk. Hűtőben pihentetjük, miután elérte a 18 Celsius fokot, a felvert tejszínnel óvatosan elkeverjük.

· 50 g víz · 100 g kristálycukor · 100 g glükózszirup · 66 g sűrített tej · 40 g zselatinmassza · 100 g fehércsokoládé** · 65 g Őrségi tökmagolaj

Az első 4 összetevőt elkezdjük felforralni. Mikor felforrt, 3 lépésben a fehércsokoládéhoz adjuk. Óvatosan elkeverjük. Figyeljünk rá, hogy minél kevesebb levegő kerüljön bele, hogy minél szebben tudjuk majd leönteni a tortánkat és ne legyen buborékos. A végén hozzáadjuk a zselatinmassszát. Felhasználás előtt adjuk hozzá a tökmagolajat. Torta elkészítése: A tökmagos felvertünket egy 22 cm-es tortakarikába vágjuk. Hozzáadjuk a mousse 1/3-ad részét és szépen elkenjük. Ezután rátesszük a kifagyasztott pralinénkat. Újból mousse, majd a kifagyasztott málnazselé. A végén az összes mousse-t rátesszük, majd kenőkéssel szépen elsimítjuk. Kifagyasztjuk a tortánkat. Az előző nap elkészített glazinget felmelegítjük 45 Celsius fokosra, majd ezzel burkoljuk a tetején. A végén kivesszük a formából hőlégfúvó segítségével, és 14 szeletben felszeleteljük. A tetejét szeletenként tejszínhab stuffra helyezett temperált fehércsoki tollal díszítjük, melyeket nyers darált tökmaggal megszórunk.

Forrás: szabolcshir.hu
még több Receptklub
A répatorta húsvétkor igazán az ünnepi asztal királynője lehet. Most mutatunk egy liszt nélküli..
Húsvéti fonott foszlós kalács - recept
Desszertet készíthetünk liszt és cukor elhagyásával is, így máris a "good food" kategóriába..
Egyszerre dupla adagot csinálj, mert hamar elfogy.
Ez a rusztikus kalács igazi csemegének ígérkezik! Fűszeres-almás íze miatt önmagában, vagy egy..
Ezt akkor is szeretni fogod, ha kimondottan a szilva lekvárért nem rajongsz. Vörösborral és..
még több hír
NAPIbulvár
Hajdú Péter korábban biztos volt benne, hogy életében csak egyszer mondja majd ki a boldogító igent...
Tóth Gabi több évnyi szereplés után bejelentette, nem lesz többé mentor az X-Faktorban. Már csak az a..
Gubás Gabi Sarka Kata műsorában mesélt arról, miből gondolta, hogy talán sosem lehet gyereke.
NAPIAktuális
A Magyar Védőnők Egyesülete szeretné elérni azt is, hogy a munkában eltöltött időt figyelembe..
Fazekas Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás, a népességnövekedés, az átalakuló..
Trump Michael Flynn után elmozdította a Nemzetbiztonsági Tanácsából Kathleen Troia McFarland helyettes..
NAPIsport
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
Simon Higby és Clara Prior olyan kiegészítőt készített, ami pontosan úgy néz ki, mintha egy..
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!