Share on Google+
2014. június 25.,  szerda
NAPIBulvár

Exkluzív! Daróczi Dávid halála elõtt elszegényedett, alig kelt ki az ágyból

A NapiászOnline.hu-nak exkluzív interjút adott Daróczi Dávid egykori jóbarátja, bizalmasa, akinek elege lett a volt kormányszóvivõ élete és halála körüli találgatásokból. Most elmondja az igazságot!

- Egész nap feküdt, dolgozni sem járt be. Az édesanyja elõl azonban ezt is sikerült eltitkolnia. Sokszor volt, hogy Ica néni átment hozzá és õ úgy csinált, mintha dolgozni indulna: megmosakodott, felöltözött és el is indult. Csakhogy amikor Ica néni elment, Dávid is hazament és visszafeküdt az ágyba. Anyagi gondjai is voltak, szinte teljesen elszegényedett. Nem látta már a kiutat. Talán nem kellett volna ennyire titkolóznia az édesanyja elõtt és akkor most nem lenne ez a "gyilkosság-elmélet". Akár tetszik a szüleinek, akár nem: Dávid valóban és súlyosan depressziós volt. És erre korábban is voltak már jelek. Olyan jelek, amiket még én is észrevettem. Nem csak a hangulatán, de fizikailag is. Amikor még nagyon sokat dolgozott, gyomorfekélye lett. De nem csak a sok munka, az idegi, lelki állapota is nagyban hozzájárult ehhez a betegséghez. Nem érezte jól magát, sokszor hányt is. Láncdohányossá vált, nézegette az elsárgult ujjait miközben beszélgettünk. Korábban nem dohányzott ennyit. Az volt a baj, hogy nem nagyon tudott beszélni senkinek arról, ami bántotta. Õ egy hihetetlen mélyérzésû ember volt, kényszeresen meg akart felelni és ez sajnos a gyerekkorára vezethetõ vissza, akár tetszik a szüleinek, akár nem. A szeretteivel pláne nem tudott beszélni igazi érzéseirõl, hiszen az édesanyját nem akarta bántani, Claudiával pedig nem tudom, mennyire volt õszinte. Claudia sejthette persze, de hogy Dávid mennyit mondott el neki mindebbõl, azt nem tudom. És pontosan ez õrölte õt. Hogy nem beszélhetett róla, hiszen épp elég volt azt elfogadtatni az emberekkel, hogy roma származású, nem hogy még meleg is.

A cikk a kép után folytatódik.

Cikksorozatunk elsõ részében a volt kormányszóvivõ önkeresésérõl, másságának eltusolásáról írtunk. Csaba, Daróczi Dávid jóbarátja, bizalmasa mesélt a volt kormányszóvivõ kapcsolatairól és egy családon belüli zsarolási ügyrõl is. Az utolsó részben Dávid depressziójáról, gyógyszerszedésérõl, állapotának romlásáról és öngyilkosságának okairól beszél barátja.

- Már korábban fontolgatta, hogy életének nincs értelme. Az egyik veszekedés odáig fajult, hogy Dávid saját combjába kést vágott. A meleg barátok is és én is azt tanácsoltam neki, forduljon pszichiáterhez, amit meg is tett. Tavaly télen, úgy november-december környékén kezdett el háromféle hangulatjavító, szorongásoldó gyógyszert szedni: Lamolep-et, Xanax-ot és Fevarin-t. Volt, hogy engem kért meg, váltsam ki a gyógyszereit, tehát biztos vagyok benne, hogy szedte is õket. Igen ám, csakhogy az orvos is figyelmeztette, hogy az elsõ néhány hétben elõször "romlás" következhet be, azaz mélyíti a depressziót és csak utána kezdi el javítani a hangulatot. Ezt észleltem is Dávidon, nagyon elhagyta magát. Pedig ez tényleg nem volt jellemzõ rá.

A cikk a hirdetés után folytatódik.

- Rettentõen félt attól, hogy nem fogadják el. És bár tudta, hogy ez õrli fel õt, nem merte felvállalni. Sem a családja, sem a hírneve miatt. De én azt mondom, nagyon sokan sejtették róla az igazságot. Dávid folyamatosan "csúszott le a lejtõn", egyre inkább felemésztették õt a belsõ vívódások. Nem ölték meg Daróczi Dávidot! Öngyilkos lett. Mert nem bírta tovább. Mert ebben a világban õ nem tudott megfelelni. Nem beszéltem eddig senkinek, most elõször és utoljára szólalok meg. És ezt azért teszem, mert túl sok mindent akarnak szerencsétlenre ráhúzni. Gyilkosságot, politikai okokat, szeretõt, gyereket, mindent. Nem. Õ egy áldozata ennek a világnak, amiben egyszerûen nem tud tökéletes lenni egy olyan ember, aki pedig a tökéletességre vágyik, de roma származású és ráadásul meleg is. Megpróbálta, nem ment. Feladta. És most már szerintem elmondaná az igazat is, hogy ne bántsák tovább a szeretteit. Csak azt kérné: hagyják békében nyugodni.

Vége.

Forrás: NapiászOnline / Vörös Viktória
még több Bulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
Az amerikai énekesnő és az F1 háromszoros világbajnok pilótája jól ismerik egymást. Számos..
Az énekes nagyon büszke a családjára, és persze imádja kislányát Suzy-t. Azonban a Tele Novellának..
Hajdú Péter korábban biztos volt benne, hogy életében csak egyszer mondja majd ki a boldogító igent...
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!