Share on Google+
2015. április 28.,  kedd
NAPIAutó

Ízlések és ficamok

Krómfólia, kristályok és valódi arany borítják ennek a Pontiac sportkocsinak a külsejét és a belsejét. Vajon lesz, akinek megér egy vagyont az autó, amit egyébként 2,5 millió Ft-ért is megkaphat?

Egy jó állapotú negyedik generációs Pontiac Trans Am (Firebird) már 7000 euró körül megkapható, és valahol 20 000 eurónál ér véget a skála – utóbbi a keveset futott V8-as motorral szerelt példányokat jelenti. Ehhez képest a nürnbergi All Naeemi szentül bízik abban, hogy gond nélkül el tudja majd adni a saját autóját, amelyet 3,4 millió euróért, azaz 1 milliárd Ft-ért hirdetett meg egy külföldi használtautó-portálon.


Ahogy az lenni szokott, utóbbinak feltűnt a kiugróan magas ár, és figyelmeztetni szerette volna a hirdetőt a vételár elgépelésére, amikor kiderült, hogy nincs hiba, tényleg ennyit kér a használt autóért emberünk. Sőt, meggyőződése szerint hamar túl is ad majd rajta, hiszen nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkezik a valódi arannyal és kristályokkal díszített – vagy ízlés szerint elrondított – amerikai autó.

Abban megegyezhetünk, hogy a végeredmény döbbenetes, vita legfeljebb azon lehet, hogy ez most jó ízlés vagy ízlésficam eredménye. A legszebb az egészben, hogy a német TÜV áldását adta az autóra, azaz részt lehet venni vele a közúti forgalomban. Az autót még 2004-ben importálta az USA-ból a perzsa származású autórajongó, majd 2009-ben indult az átépítés. Először egyszerűen tükörfóliázni akarta a gyárilag szürke színű kupét, de a vállalkozók nem akarták végrehajtani a kívánságát, ezért saját maga csinálta a fóliázást. Ezt követte az utastér teleszórása műanyag kövekkel, majd második körben valódi kristályokkal, amikor már nem veszítik egy gyorsan a fényüket. Aztán a karosszéria külsejét is elkezdte teleaggatni kristályokkal, majd 2013-ban látott egy dokumentumfilmet a schwabachi aranyművesekről, és megszületett a nagy ötlet. Aztán már csak azt kellett kitalálni, hogyan lehet a domborodó karosszéria rátenni az egyébként sík falfelületekre szánt vékony aranyfóliát.

All Naeemi szerint nem volt egyszerű a művelet, mert ő nem simán rá akarta tapasztani azt a lemezekre, hanem 3D-s hatást akart. Ehhez speciális ragasztó kellett, aminek literje 100 euró volt – összesen 5 liter kellett a külső- és belső átalakításához. Aztán ott volt még a nyersanyag ára. Végül mindezt 5 réteg átlátszó lakkal vonták be (kézzel polírozták mindet), hogy tartósan ott maradjon a karosszérián a méregdrága burkolat. A hirdetésben 6 literesnek írják a Pontiac Trans Am valójában 5,7 literes motorját, de hát nem ők a célcsoport, akinek meg van 1 milliárd Ft-ja egy ilyen autóra, az nem akad fenn ilyen apróságokon.

Forrás: automotor.hu
Pontiac Firebird
még több Autó
A BBR tuningcég készítette el a 2,0 literes motor turbós változatát, a 248 lóerővel a 0-96 km/h..
Hivatalosan is bejelentették: az Audi három éven belül konkurenst állít a BMW i8-nak.
1947. március 12-én gördült ki egy maranellói garázsból a legelső Ferrari, a 125 S, amely hamarosan..
A rövid leírás alapján a sportos és stílusos megjelenésű autóra vágyó férfiaknak készülnek az..
Az alvázas NV 2500HD kisteherautóból készített terepjárót a Nissan.
Elárverezik azt a Ferrari 308 GTS-t, amit Tom Selleck vezetett Hawaii szigetén, mint Magnum magánnyomozó.
még több hír
NAPIbulvár
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
Az amerikai énekesnő és az F1 háromszoros világbajnok pilótája jól ismerik egymást. Számos..
Az énekes nagyon büszke a családjára, és persze imádja kislányát Suzy-t. Azonban a Tele Novellának..
NAPIAktuális
Csekély mértékben változott, de vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben mára..
Egy nyugdíjas férfi az Euro Jackpot magyar nyertese, akit hét milliárd forintot vihetett haza.
Magyarországon az édesanyákat, nagymamákat, nevelő anyukákat május első vasárnapján köszöntjük..
NAPIsport
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
Simon Higby és Clara Prior olyan kiegészítőt készített, ami pontosan úgy néz ki, mintha egy..
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!