2007. augusztus 1.,  szerda
NAPI

Elõvették Molnár Lajos régi kórház-ötletét

Annak a mamutkórháznak az ötletét vette elõ a fõvárosi önkormányzat, amelyet évekkel ezelõtt még Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter dolgozott ki. A tervek szerint a Nagyvárad téren felhúzott komplexumba költözhetne a Szent László, a Szent István, a Merényi és a Heim Pál kórház, valamint a SOTE egy része. Arról, hogy a terv megvalósul-e, októberben születhet döntés.

Négy budapesti kórház összevonásával egy új mamutkórház felépítését tervezi a fõváros - mondta az [origo]-nak Horváth Csaba, az egészségügyért felelõs MSZP-s fõpolgármester-helyettes. A tervek szerint a Heim Pál Gyermekkórház, a Merényi Kórház, a Szent László, valamint a Szent István Kórház költözne a Nagyvárad téren 2009-re felépülõ komplexumba.

A terveket évekkel ezelõtt Molnár Lajos korábbi egészségügyi miniszter vetette papírra, amikor még az István kórház igazgatója volt - mondta Szolnoki Andrea, a fõváros egészségügyi bizottságának SZDSZ-es elnöke, aki szerint a fõváros mindig pártolta a koncepciót. Ennek lényege: mind a négy kórház jelentõs felújításra szorul, amely csak a Heim Pál Kórház esetén 16 milliárdot tenni ki. Ennél pedig jóval olcsóbb lenne, ha a kórházak egy új intézménybe költöznének. Ez a tervek szerint 30-40 milliárd forintba kerülne. 

Horváth Csaba szerint mivel a Semmelweis Egyetem (SOTE) a közelben van, femerült az is, hogy a klinika egy része is az épületben kapna helyet. Arról, hogy a koncepció megvalósul-e, októberben születhet döntés, addig még hatástanulmányok készülnek. A döntéshez a fõváros mellett szükség van a Pénzügyminisztérium és a SOTE-t fenntartó oktatási tárca jóváhagyására is.

Forrás: origo.hu

még több
még több hír
NAPIbulvár
Őszintén vallott Kiss Orsinak a népszerű rapper
Időközi sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Bor Maraton Budapesten.
Gerber Pál Bennem már rengeteg világ dőlt össze című kiállításával indítja programját a..
NAPIAktuális
Átadták az ország vezető sörgyárának, a Dreher Sörgyáraknak két új, összesen 4400 négyzetméter..
Kriza Ákos polgármester meglehetősen arrogánsan reagált és kikapcsolta Pakusza mikrofonját
a halálozások számának növekedése összefüggésben állhat az influenzajárvánnyal
NAPIsport
21. századi modern kiállítás a vitorlássportról és a Balatonról
Ifjabb Tóth János szerint a legfontosabb, hogy végigmenjenek Egerben.
A Miskolci Rendőrkapitányság csapata nyerte a színvonalas megmérettetést.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu