2007. augusztus 1.,  szerda
NAPI
Elõvették Molnár Lajos
régi kórház-ötletét
Annak a mamutkórháznak az ötletét vette elõ a fõvárosi önkormányzat, amelyet évekkel ezelõtt még Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter dolgozott ki. A tervek szerint a Nagyvárad téren felhúzott komplexumba költözhetne a Szent László, a Szent István, a Merényi és a Heim Pál kórház, valamint a SOTE egy része. Arról, hogy a terv megvalósul-e, októberben születhet döntés.

Négy budapesti kórház összevonásával egy új mamutkórház felépítését tervezi a fõváros - mondta az [origo]-nak Horváth Csaba, az egészségügyért felelõs MSZP-s fõpolgármester-helyettes. A tervek szerint a Heim Pál Gyermekkórház, a Merényi Kórház, a Szent László, valamint a Szent István Kórház költözne a Nagyvárad téren 2009-re felépülõ komplexumba.

A terveket évekkel ezelõtt Molnár Lajos korábbi egészségügyi miniszter vetette papírra, amikor még az István kórház igazgatója volt - mondta Szolnoki Andrea, a fõváros egészségügyi bizottságának SZDSZ-es elnöke, aki szerint a fõváros mindig pártolta a koncepciót. Ennek lényege: mind a négy kórház jelentõs felújításra szorul, amely csak a Heim Pál Kórház esetén 16 milliárdot tenni ki. Ennél pedig jóval olcsóbb lenne, ha a kórházak egy új intézménybe költöznének. Ez a tervek szerint 30-40 milliárd forintba kerülne. 

Horváth Csaba szerint mivel a Semmelweis Egyetem (SOTE) a közelben van, femerült az is, hogy a klinika egy része is az épületben kapna helyet. Arról, hogy a koncepció megvalósul-e, októberben születhet döntés, addig még hatástanulmányok készülnek. A döntéshez a fõváros mellett szükség van a Pénzügyminisztérium és a SOTE-t fenntartó oktatási tárca jóváhagyására is.

Forrás: origo.hu

még több
még több hír
NAPIbulvár
Utolsóként költözött be, első helyezett lett a ValóVilág 7-ben Robin
Két lábon járó hulla vagyok – írta a Mail on Sunday tudósítójának küldött levelében a Dzsihád..
Sarah Palin vs. Bristol Palin
NAPIAktuális
Az Iránnal a nukleáris programjáról kötendő megállapodás létében fenyegetheti Izraelt
A vizsgálat túlnyomórészt pozitív eredménnyel zárult.
Három, egymástól független midibusz-beszerzési tender van folyamatban
NAPIsport
A magazin honlapján olvasható rangsorban az 1741. helyet foglalja el
A zárónapon is remekeltek a magyarok a X. CMAS Uszonyosúszó Világkupán.
Jól indult az év a vitorlázó Berecz Zsombor számára.
kapcsolódó
24 óra
BLOGZÓNA
aktuális
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!
Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu