Share on Google+
2014. november 18.,  kedd
NAPIAktuális

Fekete és piros: továbbra is tilos

Továbbra is életben marad a forgalomkorlátozás, tehát ma sem indulhatnak útnak azok a jármûvek, amelyek piros vagy fekete környezetvédelmi matricákkal vannak ellátva.

A közlekedést korlátozó rendelkezés nem terjed ki az M0 jelû elkerülõ út Budapest közigazgatási területén áthaladó szakaszaira, valamint Nagykovácsi és Remeteszõlõs lakosainak átmenõ gépjármûforgalma biztosítása érdekében, a következõ útvonalak szakaszaira: Budapest közigazgatási határa - Nagykovácsi út - Szépjuhászné útja - Budakeszi út - Budapest közigazgatási határa, továbbá Budapest közigazgatási határa - Nagykovácsi út - Nagyrét utca - Máriaremetei út - Hidegkúti út - Budapest közigazgatási határa.

Továbbra is tilos az avar és a kerti hulladék nyílt téri égetése. A fõpolgármester felkérte a lakosságot és a légszennyezõket az önkorlátozásra: többek között az egyéni gépjármûvek használatának és a gépjármûvek indokolatlan, álló helyzetben történõ üzemeltetésének mérséklésére, valamint a szilárd- és olajtüzelésû berendezések használatának csökkentésére.  

A lehetséges egészségkárosító hatások között a közlemény a következõket említi: izgatja a szem kötõhártyáját, a felsõ légutak nyálkahártyáját, köhögést és nehézlégzést válthat ki, majd a tüdõben felszívódva gyulladásos folyamatot indíthat el. Asztma és krónikus légcsõhurut miatt többen fordulnak orvoshoz, valamint nõ a szív- és érrendszeri megbetegedések száma. A javasolt elõvigyázatossági intézkedések közül a legfontosabb, hogy a veszélyeztetett népességbe tartozók kerüljék a nagy forgalmú utakat.

A csütörtöki javulás ellenére november 17-én a fõváros két mérõpontján meghaladta a riasztási küszöbértéket a szálló por egy napra számított átlageredménye és a meteorológiai elõrejelzés szerint a napi átlag a riasztási küszöbérték körül valószínû. A forgalomkorlátozás már csütörtökön reggel hat órától érvénybe lépett, így reggel 6 órától 22 óráig a fekete és piros környezetvédelmi plakettel ellátott jármûvek pénteken sem közlekedhetnek a fõváros közigazgatási területén. A korlátozó intézkedések betartását a rendõrség ellenõrzi, s a megszegõivel szemben százezer forintig terjedõ bírságot szabhat ki.

A levegõtisztaság-védelmi jogszabályok szerint egy légszennyezõ anyag mennyiségének fokozatos növekedése elõször az egészségügyi határértéket, súlyosabb - már rendkívüli légszennyezettségi - helyzetben a tájékoztatási küszöbértéket, a legsúlyosabb esetben pedig a riasztási értéket érheti el, vagy haladhatja meg. A riasztási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, amely felett már veszélyt jelent az emberi egészségre.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre vonatkozó elõrejelzése szerint túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idõ várható. Délután helyenként felszakadozik, csökken a felhõzet. Gyenge lesz a szél. A hétvégén, hétfõn várhatóan állandósul a magas légszennyezettségi szint.

Forrás: hirado.hu
még több Aktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
Sting 5 év elteltével október 13-án a Budapest Arénába ad nagy szabású rock koncertet, ahova 3 fős..
A kormány a jövőben is csak hozzátesz a családtámogatásokhoz, mert úgy véli, nincs jennél jobb..
Demonstrációt és munkalassítást tartanak a Tesco dolgozói, amennyiben a cég nem kezd bérfejlesztésbe..
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!