Share on Google+
2016. február 1.,  hétfő
NAPIAktuális

Botrány! Milliárdokat lopnak a szerencsejátékosoktól

Magyarország történelmében a legnagyobb átverésére bukkantunk a szerencsejáték területén a pénznyerõ automaták körül! Kik a felelõsek mindezért, ami éveken át büntetlenül folyt? A Pénzügyminisztérium, a Szerencsejáték Felügyelet, vagy a politikai lobby? Kinél landoltak az évente az állam és a játékosoktól elcsalt milliárdok?

100 ezer játékfüggõ embert kell, akiktõl súlyos összegeket csaltak el éveken át, a mintegy 30 ezer pénznyerõ automatával. Kártérítési alapot kell, hogy biztosítson az állam, mert az emberektõl a Szerencsejáték Felügyelet által szabályozott játék tisztaságáért felelõs szerv nem megfelelõmódon ellenõrizte a játék korrektségét és hagyta, hogy ilyen problémák alakuljanak ki. Azonnal meg kell hogy szûnjön a kialakult helyzet,még ha egyes csoportoknak, politikusoknak nem is tetszik: a szerencsejáték törvényt azonnal meg kell szüntetni és fel kell függeszteni, mert addig nem lesz vége a legális csalássorozatnak. Sajnos az állam érthetetlen módon nem tudja követni, hogy mi folyik itt, semmilyen hatékony eszközzel nem meg tudja akadályozni a százezernyi függõ beteg embert érintõ átverést.

Az Egyesület ki akarja harcolni, hogy a 2010-ben megalakuló új kormány hatvan napon belül szüntesse meg Magyarországon a pénznyerõ automatákra vonatkozó törvényt és alkosson meg egy új, a tiszta játékért küzdõ, átlátható szerencsejáték törvényt. Kártérítési alapot hoznának létre a megkárosított szerencsejátékosok kártalanítására. Az 1991-ben kimondott szerencsejáték törvény hibáinak kivizsgálására egy parlamenti vizsgálóbizottságot akarnak létrehozni, amely feltárja az állam és a játékosok megtévesztésére specializálódott csoportok felelõsségét és a milliárdok eltûnését. A Szerencsejátékosok Érdekvédelmi Egyesülete céljaik eléréséért február 15-én aláírásgyûjtésbe kezd, 5 hónapon át fogják járni az országot: 3200 településen kérdésenként 500 ezer aláírást szeretnének összegyûjteni.

Abházi József két évvel ezelõtt megalapította a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesületét. Már akkor megfogadta, hogy mindent meg fog tenni a játék tisztaságáért. Hogy mi, és hogyan történt az emberek és az állam kifosztására szakosodott technikai trükkök, adócsalások, manipulálások ellen létrejött hibás szerencsejáték törvény körül, most már nem rejtett titok, hanem tény. 1991-ben létrejött az a törvény, amely szabályozta ezt az ágazatot, mégis 1000 milliárdot csaltak el évente a játékosoktól és a magyar állam költségvetésébõl.

A pénznyerõ automatából egy bizonyos „pöri” nevû szoftverrel manipulálták a játékosokat megilletõ nyereményeket és befolyásoltak 100 ezer függõ embert, tönkretéve családok életét. Ezt a rejtélyes csalást, ami éveken át folyt ebben az ágazatban se a Szerencsejáték Felügyelet nem tudta, vagy nem akarta megállítani. Az egyesület bármit kezdeményezett, mindig a politikai lobbi hatalma érvényesült. A Szerencsejátékosok Érdekvédelmi Egyesülete több ízben tett javaslatot, például adóemelésrõl, melybõl az államnak százmilliárdos adóbevétele lett volna; de javaslataikat rendre elutasították. Félresöpörték a prevenciós és az ellenõrzési javaslatokat, a politikusok és a megtévesztésre szakosodott üzemeltetõ kiiktatták a kezdeményezéseiket a Pénzügyminisztériumból.

még több Aktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
Sting 5 év elteltével október 13-án a Budapest Arénába ad nagy szabású rock koncertet, ahova 3 fős..
A kormány a jövőben is csak hozzátesz a családtámogatásokhoz, mert úgy véli, nincs jennél jobb..
Demonstrációt és munkalassítást tartanak a Tesco dolgozói, amennyiben a cég nem kezd bérfejlesztésbe..
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!